Clement baalt van vermijdbare tegentreffers

Coach Philippe Clement tijdens de match tussen Club Brugge en Antwerp.©BRUNO FAHY BELGA
Coach Philippe Clement tijdens de match tussen Club Brugge en Antwerp.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

Club Brugge weet weer wat verliezen is. In de topper van de 31ste speeldag ging het met 0-2 onderuit tegen Antwerp. Het was al van 1989 geleden dat Antwerp nog eens met de drie punten aan de haal ging in Jan Breydel. Brugge blijft echter stevig in het zadel zitten met een voorsprong die nog steeds zestien punten bedraagt.

Philippe Clement baalde van de twee tegentreffers: “Ik ben heel ontgoocheld. Je weet op voorhand wat voor soort match je gaat krijgen en dan schieten we twee maal in onze eigen voet. Het waren twee volledig vermijdbare doelpunten en dan moet je achter de feiten aanlopen. Je weet dat Antwerp naar hier komt om een stevig blok te zetten en te rekenen op de omschakeling . We misten wat scherpte in de zestien. Het was telkens net niet en te weinig, zo verlies je punten die niet nodig waren om te verliezen.”

Rits hoopte op Rode Duivels

Mats Rits deelde de ontgoocheling van zijn coach: “Het was een frustrerende middag voor ons. Voor hen zat alles mee, Mignolet moest geen enkele bal pakken. Nadat ze op voorsprong kwamen, weet je dat ze met tien voor hun eigen zestien gaan blijven. Echte open kansen hebben we niet gecreëerd.”

Een recordvoorsprong van 22 punten was de Bruggelingen dus niet gegund. “Het is niet dat we aan het zweven waren,” verklaart Rits. “We hebben onze voeten altijd op de grond gehouden.” Nu wacht een interlandbreak alvorens Club Brugge naar Kortrijk trekt. Club Brugge vaardigt vier Rode Duivels af maar Rits zit daar niet tussen. “Ik had niet gerekend op een selectie, maar ik had er wel op gehoopt. Elke voetballer wil graag bij zijn nationaal elftal spelen. Dat is voor mij niet anders.”

Mata had zijn dagje niet

Sterkhouder Clinton Mata acteerde erg matig. Hij verloor al na een paar minuten zijn scheenbeschermer, stapelde foute passes op en was kort voor rust verantwoordelijk voor de strafschopfout die de 0-2 inleidde. Na de rust bleef hij minutenlang op de grond liggen, kermend van de pijn aan zijn enkel, maar hij kon de wedstrijd wel uitspelen. “Ik vreesde even voor een enkelbreuk tot de dokter me geruststelde. Het was mijn dagje niet. We hebben vandaag niet het Club Brugge gezien dat we gewend zijn. In de tweede helft probeerden we wel ons ware gelaat te tonen.”

Coach Philippe Clement haalde wel twee excuses aan om de mindere prestatie te kaderen: “ Enerzijds het wedstrijdscenario en anderzijds de coronabesmettingen waardoor sommigen nog geen 100% zijn. Binnen veertien dagen zijn die excuses weg en dan wil ik iedereen top zien. We zullen hard moeten werken om de volgende maanden het niveau van februari te behalen.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.