Clement: “Anderlecht hoort thuis in play-off 1”

Club Brugges coach, Philippe Clement: “Anderlecht hoort thuis in Play off 1”© BELGA - Kurt Desplenter
Club Brugges coach, Philippe Clement: “Anderlecht hoort thuis in Play off 1”© BELGA - Kurt Desplenter
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Op de voorlaatste speeldag staat er een absolute klassieker op het programma. Club Brugge moet op bezoek naar Anderlecht dat nog volop in de running is voor play-off 1. “Anderlecht hoort thuis in play-off 1,” aldus coach Clement. “Maar Oostende evengoed.”

Nabil Dirar is er al zeker niet bij op zondag, Noa Lang is nog twijfelachtig. “Hij heeft een groot deel van de training op vrijdag mee met de groep afgewerkt. Het is afwachten hoe zijn lichaam daarop reageert. Sowieso hebben we verschillende jongens klaargestoomd.”

Clement is voorstander van de play-offs en de spanning die ermee gepaard gaat. “Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Zeker nu er maar vier ploegen play-off 1 kunnen spelen. Ik ben een hele grote voorstander van het systeem. Ook ploegen die nu op plaats 10 of 11 staan doen nog mee voor play-off 2. De halvering van de punten is natuurlijk een ander gegeven. Het meest gezonde systeem zijn play-offs met behoud van de punten.”

Belangrijk voor de supporters

Club Brugge kan zondag zelf scherprechter spelen en de kansen van aartsrivaal Anderlecht een flinke knauw geven. Toch liet Clement zich niet verleiden tot straffe uitspraken. “Het leeft niet in de groep wie wel of niet play-off 1 speelt. We zijn bezig met ons eigen spel. We willen zo veel mogelijk punten halen met zo goed mogelijk voetbal en uiteindelijk prijzen winnen. Een zege voor ons verkleint hun kansen maar ons enige doel is zelf die drie punten halen. Het is uiteraard wel een belangrijke wedstrijd voor onze supporters. Het is echter een wedstrijd voor drie punten, dat maakt dus geen verschil met andere wedstrijden.”

Talentvolle groep

De laatste weken verloopt het wat stroever bij Brugge met een paar keer puntenverlies en een felbevochten zege op Kortrijk vorige week. “Het niveau dat we eind februari en begin maart haalden, werd al lang niet meer gehaald in de Belgische competitie. Na onze coronagevallen is dat wat gezakt. Het niveau is wat minder maar we lopen wel nog steeds uit in de competitie. Ik heb de wedstrijd van Anderlecht vorige week op Antwerp gezien. Ik zag een sterk Anderlecht. We kennen hun kwaliteiten, het is een talentvolle groep die serieus gegroeid is. Voor ons is het een wedstrijd waarbij we weer een stapje dichter bij ons doel van dit seizoen komen. Of dat een stapje vooruit of achteruit is, gaan we moeten zien” besloot Clement. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier