Charles De Ketelaere genomineerd voor Golden Boy Award

Winnen wordt geen sinecure en Charles De Ketelaere zou de eerste Belg zijn die daarin slaagt. © Belga
Redactie KW

Charles De Ketelaere behoort tot de twintig beste jonge spelers op de Europese velden. Hij maakt deel uit van het lijstje genomineerden die kans maken op de Golden Boy Award, de trofee voor de beste voetballer onder 21 jaar.

De Ketelaere heeft zijn seizoenstart alvast niet gemist. Hij scoorde nu al meer doelpunten in de Jupiler Pro League dan vorig seizoen. Het Brugse toptalent speelde zich tevens in de Champions League in de kijker met uitmuntende prestaties tegen Paris Saint Germain en RB Leipzig.

Ook op internationaal vlak komt hij stilaan boven water. In de Nations League scoorde hij bijvoorbeeld het Belgische doelpunt tegen Italië. Zijn naam en faam zijn ook de buitenlandse pers niet ontgaan. De gereputeerde Italiaanse krant Tuttosport maakte op vrijdag een lijst bekend met de twintig jongeren die dit jaar kans maken op de Golden Boy Award.

Goed gezelschap

De 20-jarige De Ketelaere bevindt zich alvast in goed gezelschap. Zo staan onder meer de Spanjaarden Gavi en Pedri (allebei Barcelona) en Mason Greenwood (Manchester United) op de lijst. Ook het nieuwe Franse toptalent Camavinga van Real Madrid is één van de kandidaten.

Winnen wordt geen sinecure en De Ketelaere zou de eerste Belg zijn die daarin slaagt. Hazard, Courtois, Lukaku en Origi behaalden ooit wel het podium maar telkens niet op het hoogste schavotje. De Golden Boy Award wordt al sinds 2003 uitgereikt, het is een internationale jury van voetbaljournalisten die bepalen wie de trofee mee naar huis neemt.

Het lijstje met voormalige winnaars oogt meer dan indrukwekkend. Namen als Rooney, Messi, Pogba en Mbappé kwamen in het verleden als winnaars uit de bus. De winnaar van vorig jaar is ook een wereldster in wording: Erling Haaland van Dortmund. Op maandag 13 december wordt in Turijn de winnaar bekend gemaakt. Volgens de bookmakers is Pedri de favoriet. De Spanjaard verlengde deze week zijn contract bij Barcelona tot 2026, zijn opstapclausule bedraagt 1 miljard euro.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.