Cercletrainer Yves Vanderhaeghe: “Stabiliteit en continuïteit in de groep krijgen”

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Cercle Brugge start zaterdagavond op het Kiel op bezoek bij Beerschot aan de nieuwe competitie. In aanloop naar deze wedstrijd blikt Yves Vanderhaeghe voornamelijk naar de voorbije voorbereiding terug.

Groen-zwart wil het komende seizoen af van de perceptie een degradatieploeg te zijn. De Cercletrainer wil vooral stappen vooruit zetten. “Met de structuur die we aan het neerzetten zijn, de inspanningen die geleverd worden en de samenwerking met AS Monaco moeten we daar in slagen. Ons doel is om een rustig seizoen te draaien, goede prestaties te leveren en verdiend punten te krijgen.”

Vanderhaeghe wil verder een hecht team op de benen zetten. “Pas dan kunnen we progressie maken. Met opnieuw heel wat aan nieuwe spelers hebben we de voorbije weken keihard gewerkt. We proberen de gasten die weg zijn te vervangen. Daar kruipt wat tijd in. Een goed team begint met een goede basis achterin. Dat is een beetje een uitdaging. We moeten in de eerste plaats de deuren gesloten houden en stevig verdedigen.”

“Daarnaast mogen we het fysieke werk van de voorbije weken niet vergeten. Opvallend is dat er met veel overtuiging, een goede bereidheid en met zeer veel inzet en enthousiasme is gewerkt”, vindt de coach. “Ik wil stabiliteit en continuïteit in de groep krijgen. Iets wat vorig seizoen niet is gelukt. Met het talent dat we voorhanden hadden werd het behoud alsnog verzekerd. De rode draad doorheen de voorbereiding was een stevige ploeg te bouwen. Dat gaat met vallen en opstaan. Er zullen nog kleine verbeteringen moeten gebeuren, maar ik ben zeer tevreden over wat er is gepresteerd.”

Uiteraard was er bij Cercle ontgoocheling dat men vorig weekend, omwille van een positieve coronatest in de groep, niet naar Genève kon trekken om twee internationale vriendschappelijke matchen te spelen. “We wilden onszelf eens testen tegen twee goede ploegen. Iedereen ging nog eens aan negentig minuten komen. We hebben dat opgevangen met een onderlinge wedstrijd. De jonge groep ging daar zeer matuur mee om”, aldus Vanderhaeghe. “De voorbije week hebben we het protocol gevolgd om geen extra besmettingen te hebben en tot op heden is dat gelukt. Donderdag na een nieuwe test was iedereen negatief.”

Aanvallende versterking

De Cercletrainer wil geen voorspellingen doen over wie waar gaat eindigen in de komende nieuwe competitie. Hij is vooral benieuwd wat zijn team zal doen. Volgens Vanderhaeghe is er nog geen enkele ploeg klaar met gans zijn huiswerk. Ook groen-zwart niet. Technisch directeur Carlos Avina zoekt bijkomende, aanvallende versterking. Hij wil er minstens nog twee nieuwe, vooral aanvallende spelers bij.

Veel ogen zijn gericht hoe het voorin zal draaien, zonder prijsschutter Iké Ugbo, met Kévin Denkey op zijn positie. “Kévin heeft het potentieel, de kwaliteit om een speler te zijn die in de box enorm efficiënt kan zijn”, vindt de coach. “Mijn ploeg zal dan ook in het strafschopgebied van de tegenstander moeten spelen, zodat Kévin niet al te veel loopacties moet maken. Ondertussen is Carlos bezig met nog andere profielen, om op die nummer negen wat concurrentie te bieden.”

De jongens die zaterdag op het Kiel starten zijn er volgens de coach klaar voor om negentig minuten te spelen. Kévin Hoggas en Dimitar Velkovski zijn er niet bij. Zij dragen nog een schorsing mee van vorig seizoen. “Velkovski toonde eind vorig seizoen dat hij een titularis kan zijn voor de ploeg. Anderzijds toonde Alexander Corryn dat hij er klaar voor was. Er zijn nog andere keuzes om iemand naar links te schuiven”, aldus de trainer.

Alamani Gory is nog niet volledig fit. Voor de Spanjaard Waldo Rubio komt de wedstrijd wellicht nog te vroeg. Voor Kylian Hazard, die een ander trainingsplan heeft, is er nog geen nieuwe club. Andi Koshi en Lucas Lucker zijn aan het revalideren. Deze week kreeg Thibo Somers groen licht om opnieuw volledig met de groep mee te trainen. Hij krijgt net als David Sousa speelminuten bij de beloften. Franck Kanouté is na zijn ingreep aan het revalideren bij AS Monaco en wordt vrijdag 30 juli terug in Brugge verwacht. De Poolse doelman Krystian Michalski die op proef was keert vrijdag terug naar zijn land. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten