Cercletrainer Yves Vanderhaeghe : “Nu is het alle hens aan dek”

Cercle's hoofdcoach Yves Vanderhaeghe. © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge hoopt zaterdag tegen KV Mechelen eindelijk eens van de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te kunnen proeven.

Alexander Corryn, Senna Miangue en Boris Popovic zijn out. Voor het overige is iedereen beschikbaar voor de match van zaterdag tegen KV Mechelen. “Ze hebben een heel goede wedstrijd tegen Club Brugge achter de rug”, klinkt Vanderhaeghe op zijn wekelijks praatje met de pers.

“Waar ze verdiend drie punten grepen. Mechelen heeft getoond dat het offensief toch heel wat aan creativiteit brengt. En vooral dat ze als ploeg niet de meeste kansen creëren, maar wel zeer efficiënt zijn. Op die manier pak je veel punten en daar draait het in het voetbal om.”

Dat is net waar Cercle naar op zoek is. Dat bleek ook zaterdag tegen Charleroi. “Uiteraard kwamen we veel te vroeg op achterstand, maar we hebben te weinig afgewerkt op de mogelijkheden die we hadden. En we weten dat dit ons grootste werkpunt is.”

Beker

Woensdag gaat het dan richting KV Mechelen in de achtste finales van de Croky Cup. “We kijken nu vooral naar zaterdag. In de competitie staan we er niet zo goed voor. Punten daar zijn misschien belangrijker dan die beker. We gaan die eerste wedstrijd met volle overgave aanpakken, zodat we onze supporters eindelijk eens met drie punten kunnen dienen. Niet alleen zij zitten op hun honger, ook wij en de spelers, na hun toch wel lange inspanningen, de goede wil om de perfecte match te spelen. Alleen daarom al verdienen ze dat.”

Dat Beerschot onderin dichterbij sluipt zorgt niet meteen voor druk bij groen-zwart. “We moeten naar onszelf kijken. Tegen wie dat ook mag zijn. We moeten positief blijven en de groep vooral gretig houden, zodat het vertrouwen niet op de achtergrond geraakt”, aldus Vanderhaeghe.

“We willen soms nog te veel aantonen dat we goed kunnen voetballen. Nu is het echt alle hands aan dek. We moeten realistisch blijven en geen risico’s meer nemen, zonder daarbij het voetballend vermogen naar beneden te halen.”

Winterstage in Spanje

De coach liet nog weten dat Cercle na de Brugse derby tegen Club op tweede kerstdag de voorbereiding na Nieuwjaar op het vervolg van de competitie verder zet op trainingskamp, voor een week in Spanje in de buurt van Alicante.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.