https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercletrainer Yves Vanderhaeghe blikt vooruit: “Eupen wordt een gevaarlijke klip”

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Cercle Brugge opent vrijdag 17 september om 20.45 uur in het Jan Breydelstadion tegen Eupen de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Traditioneel blikt Yves Vanderhaeghe in aanloop naar de komende match nog graag even terug naar de vorige wedstrijd en daar had hij een goede reden voor. Groen-zwart boog in de laatste 24 minuten een 2-0 achterstand om. “We hebben in Waregem een degelijke match gespeeld, zij het met opnieuw zaken waar we attent moeten op zijn, zoals de twee tegengoals”, vindt de Cercletrainer.

In de combinatie en het spel gaf groen-zwart amper iets weg en dan kwamen die doelpunten tegen waar ze niet goed gepositioneerd stonden. “De spelers moeten beseffen dat het ernstig is om bij elke situatie honderd procent geconcentreerd te zijn. Anderzijds kunnen we dan wel tevreden zijn met wat de groep het laatste halfuur heeft gebracht, hoe ze gereageerd hebben.”

“Opvallend was dat ze verschillende aanvallen hadden opgezet in een vorm en strategie die we op training hadden geprobeerd. We gaven een aantal opties mee en ik heb ze echt wel herkend, dat ze die probeerden uit te voeren. Daarnaast heb ik het gevoel dat mijn spelers de veldbezetting nog meer onder de knie krijgen, dat ze de posities goed beginnen in te vullen.”

Vader ziek

Vanderhaeghe kan een opkikker gebruiken, nu zijn 76-jarige vader sedert december in behandeling is voor slokdarmkanker. “Hij is fel verzwakt en verblijft nu in het ziekenhuis om bij te komen. We gaan hem tegen het weekend een iPad bezorgen zodat hij het voetbal kan volgen” aldus de coach die vrijdagavond tegen de ploeg uit de Oostkantons een bevestiging wil zien. “Je staat dan in het midden van het klassement en je kunt dan tegen een duwtje, met in het vooruitzicht dat we dan naar Gent en tegen Union moeten. Ik hoop vooral op de voeten op de grond, concentratie bij iedereen, de foutjes eruit en met éénzelfde doelstelling om gevaar te creëren.”

Eerste thuiswinst?

Groen-zwart kon dit seizoen na het verlies tegen Anderlecht en STVV en het gelijke spel tegen OH Leuven thuis nog niet winnen. Met Eupen komt vrijdag een ploeg op bezoek waar Cercle het in de voorbije drie ontmoetingen moeilijk tegen had en met een goal verschil verloor. “Het wordt een gevaarlijke klip”, beseft Vanderhaeghe. “Eupen is een ploeg met een combinatie van jonge en ervaren spelers. En ook nog talent. In elke linie hebben ze iemand die bepalend kan zijn. Ze hebben elf punten, al een paar keer verrast, met het gegeven dat iedereen kan scoren. Tien verschillende spelers hebben reeds minstens een goal gemaakt. Het is aan ons om opnieuw de ruimtes te benutten. Dan zit er misschien een bevestiging in van onze prestatie op de vorige speeldag”, besluit de Cercletrainer.

Franck Kanouté trainde donderdag met de groep mee. Voor het overige is iedereen beschikbaar. David Sousa, Serge-Philippe Raux-Yao en Aske Sampers speelden maandag met de beloften in Genk.(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten