Cerclespeler Charles Vanhoutte wordt co-peter bij G-voetbal Kortrijk

Charles Vanhoutte zal een keer per maand aanwezig zijn op de training.© Dieter Bruneel
Charles Vanhoutte zal een keer per maand aanwezig zijn op de training.© Dieter Bruneel
Redactie KW

Profvoetballer Charles Vanhoutte heeft ingestemd met het co-peterschap bij het G-voetbal Kortrijk. Naast Jean-Marie Pfaff en Gella Vandecaveye, telt G-voetbal Kortrijk nu een derde mooie sportnaam met een hart voor kinderen.

G-voetbal Kortrijk, voorheen G-voetbal Marke en opgericht in 2016, heeft als missie kinderen met een beperking en een passie voor voetbal hun favoriete sport te laten beoefenen. G-voetbal geeft hen een kans om te sporten in een veilige en vertrouwde omgeving, waar ze kunnen genieten en vriendschappen opbouwen.

De club traint wekelijks op woensdag van 17 tot 18 uur op Sportcampus Lange Munte in de Bad Godesberglaan in Kortrijk. Charles Vanhoutte (22) woont in Kortrijk maar speelt al geruime tijd bij Cercle Brugge waar hij zijn jeugdopleiding genoot, dit seizoen deel uitmaakte van de basisploeg in de hoogste klasse en de laatste wedstrijd de aanvoerdersband droeg.

Door de fans van Cercle werd hij verkozen tot speler van het jaar. Hij heeft er een contract tot juni 2023 en vergezelt nu peter Jean-Marie Pfaff om zich in te zetten voor de Kortrijkse G-voetbalploeg en zal een keer per maand aanwezig zijn op de training.

Voetbal voor iedereen toegankelijk

Charles combineert voetbal met zijn studies LO in Torhout. “Initieel ging ik mijn stage volgen voor het vak Doelgroepenbij G-voetbal Kortrijk”, vertelt hij. “Dit bleek dan niet in mijn lessenpakket te zitten. Ik bleef contact onderhouden met Dave Vanhoutte, bestuurder en trainer maar geen familie.”

Charles passeerde regelmatig nog eens op training de woensdag. “Het plezier dat die gasten iedere week uitstralen om een uurtje te voetballen is gewoonweg fantastisch”, vindt de middenvelder van Cercle. “Voetbal en sport in het algemeen zou voor iedereen mogelijk en toegankelijk moeten zijn. Ik stemde dan ook graag in op hun vraag. In één van de komende thuismatchen van Cercle zullen zij in het Jan Breydelstadion mee met ons mogen oplopen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier