Cerclefans kiezen Dino Hotic als beste speler van het seizoen

Dino Hotic is laureaat van de vijftigste gouden schoen van vriendenkring d’Echte. © (Foto ACR)
Redactie KW

Vriendenkring d’Echte, een supportersvereniging van Cercle Brugge, hield dit seizoen voor de vijftigste keer de traditionele Pop-Poll. Dino Hotic kreeg van de fans de meeste stemmen en krijgt hiervoor een gouden schoen. Deze wordt hem overhandigd komende zondag 3 april voor aanvang van de wedstrijd tegen KAA Gent.

Volgens de reglementen van d’Echte worden de spelers niet alleen beoordeeld op hun voetbalkunde en inzet, maar tevens op hun Cercle-liefde. Dino Hotic (26) volgt hiermee Charles Vanhoutte en Thibo Somers op die de schoen de voorbije twee jaar kregen.

Hotic haalde het in de 50ste Pop-Poll na twee stemrondes, met Nieuwjaar en op het einde van het seizoen, zij het tijdens de vorige thuiswedstrijd. Jasper Daland die na de eerste stemronde de meeste stemmen kreeg eindigde op plaats 2. Hij wordt gevolgd door Thibo Somers, Rabbi Matondo en Olivier Deman.

In de vijf seizoenen voor Vanhoutte en Somers wonnen Paul Nardi, Xavier Mercier, Yvan Yagan, Mathieu Maertens en Olivier Werner de gouden schoen van d’ Echte. Op die erelijst verder klinkende namen zoals Josip Weber, Dorinel Munteanu, Dirk Beheydt, Jules Verriest, Geert Broeckaert en Kalusha Bwalya. De eerste Pop-Poll dateert overigens van in het seizoen 1972-1973. De Deen Morten Olsen won toen, net als de twee daaropvolgende jaren.

Naast het uitreiken van de gouden schoen aan Hotic wordt zondag voor aanvang van de match tegen KAA Gent ook de jeugd van groen-zwart voorgesteld en de supportersverenigingen van Cercle in de kijker gezet. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier