https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cerclecoach positief in aanloop naar belangrijke match tegen Eupen

Cerclecoach Paul Clement hoopt morgen op een mooi verjaardagscadeau.©KURT DESPLENTER BELGA
Cerclecoach Paul Clement hoopt morgen op een mooi verjaardagscadeau.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge wil na de nul op vijftien uiteraard zo snel mogelijk weer met winst aanknopen en hoopt dit zaterdag tegen Eupen te kunnen doen. “We zijn het vertrouwen niet kwijt. We zijn niet mijlenver verwijderd van goede resultaten”, aldus coach Paul Clement.

Paul Clement is vrijdag 8 januari jarig. Hij wordt 49 en trakteerde donderdagmiddag de aanwezigen op het perspraatje op taart. “Morgen is de technische staf en de spelersgroep aan de beurt”, glimlachte hij. “Voor mijn kerst hoopte ik op drie punten bij Zulte Waregem, laat ons hopen dat diezelfde wens voor mijn verjaardag tegen Eupen wel uitkomt.”

Cercle speelde tegen Zulte Waregem in de tweede helft en de week ervoor tegen Charleroi, tot aan de rode kaart en het uitvallen van Taravel, goed voetbal. Dat is de boodschap die de coach de voorbije trainingsdagen aan de groep heeft meegegeven. “Als je niet goed speelt en verliest, ben je zeer ontgoocheld. In die laatste twee wedstrijden konden we gerust zes punten grijpen. Dat is niet gebeurd. Daarom is de komende match tegen Eupen zeer belangrijk”, weet de trainer.

‘Hard blijven werken’

“Tijdens de winterbreak hebben we goed getraind. Het is een jonge groep. Dus zijn er veel zaken waaraan we moeten werken. Anderzijds onthouden we ook de goede en positieve dingen uit de laatste twee matchen. We zijn ervan overtuigd dat als we hard blijven werken, de resultaten zeker zullen volgen. Uiteindelijk zal het tij wel keren. De komende thuiswedstrijd vormt een opportuniteit om dit waar te maken”, klinkt Clement overtuigend.

Uit de heenmatch blijkt dat Cercle en Eupen aan elkaar gewaagd zijn. “Het zal krap worden. Er is binnen de groep voldoende motivatie. We willen de negatieve spiraal doorbreken, de honger naar winst is enorm, we staan mee onderin en hebben alles in eigen handen.”

Eén keer een match winnen en we kunnen zo over vier ploegen wippen. Er hangt zaterdag dus een ferme beloning aan vast. Eender welk team dat consistentie kan leggen in de prestaties kan over enkele weken op een totaal andere plaats in de rangschikking staan.”

Op afzondering

Cercle verloor tot nu toe met twaalf matchen het meest in de Jupiler Pro League, waarvan acht keer met slechts een goal verschil. Gelijk spelen, zat er niet in. Niet echt statistieken om vrolijk van te worden. Clement blijft zoals steeds positief en dat brengt hij naar de spelersgroep over.

De Londenaar rekent niet zo graag, maar mits wat geluk vindt hij dat hij met zijn team zes, zeven punten meer kon behalen. “Hopelijk keert het zich in de toekomst. We moeten de matchen ook meer managen. Is het maar voor een punt, het zij zo.”

Met uitzondering van Decostere en Omolo is iedereen aan het trainen . Hotic en Kanouté zijn beschikbaar voor zaterdag. De volledige spelersgroep trekt vrijdagavond op afzondering naar een hotel en dus niet alleen de wedstrijdselectie. Als teambuilding zijn er namelijk met iedereen enkele activiteiten gepland.

Versterking

Groen-zwart en vooral technisch directeur Carlos Avina is tijdens deze transferperiode aan het uitkijken naar de nodige versterking. Voor elke linie wil hij er iemand bij. “Het blijft onze strategie en ambitie jonge, talentvolle spelers aan te trekken die zich op Cercle verder kunnen ontwikkelen”, vertelt Avina. Hij hoopt de komende dagen enkele namen van inkomende transfers bekend te maken.

“Samen met de sportieve cel van AS Monaco beschikken we over een grote groep spelers waaruit we kunnen rekruteren. Het is vooral uitkijken naar een profiel dat een impact kan hebben op de huidige situatie en ook in de toekomst een rol van betekenis kan zijn.” De technisch directeur wil verder spelers die binnen de huidige kern weinig aan spelen toekomen een oplossing bieden.

Luciano Murchio

Binnen de sportieve staf wordt Luciano Murchio scout en assistent van Avina. Hij is tevens Mexicaan, 26 jaar en wordt zondag in Brugge verwacht. Zodat hij vanuit zijn quarantaine meteen aan de slag kan. “We hebben in Club America iets meer dan twee jaar samengewerkt, samen een sterke structuur bepaald. Luciano wil zijn kennis delen die hij heeft opgebouwd binnen het voetbal in Zuid-Amerika, Spanje en Portugal. Niet alleen tijdens deze transferperiode, maar ook in de mercato’s die nog moeten komen.”

“Hij zal tevens wedstrijdanalyses uitvoeren. Zowel van ons als van de tegenstander noteert hij de goede en minder goede zaken. Hij zal uiteraard ook spelers waarvoor we interesse hebben bekijken”, besluit Avina. Hij bevestigde tot slot nog dat topschutter Ugbo, ondanks de interesse van diverse ploegen, tijdens deze transferperiode niet weg kan. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten