https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle-voorzitter gelooft dat het goedkomt na tegenvallende resultaten

Voorzitter Vincent Goemaere: “Ik heb vertrouwen in onze CEO dat hij samen met de technisch directeur de juiste keuzes maakt.”© ACR
Voorzitter Vincent Goemaere: “Ik heb vertrouwen in onze CEO dat hij samen met de technisch directeur de juiste keuzes maakt.”© ACR
Redactie KW

Cercle Brugge eindigde het jaar 2020 zoals het begon, met een nederlaag met het kleinste verschil. Veel fans spuwden hun gal uit via de sociale media. Vooral trainer Paul Clement moet het voor de tegenvallende resultaten van de voorbije weken ontgelden.

Voorzitter Vincent Goemaere had zich een leuker jaareinde gewenst. De Never Give Up-campagne, die dankzij hem eind vorig seizoen immens was, kreeg de voorbije weken een ferme deuk. Cercle gaat in vrije val de korte winterstop in met een 0 op 18 of een 3 op 27 en komt zo opnieuw in degradatiegevaar. De fans geraken, gezien wat vorig seizoen gebeurde, ontstemd en zijn bijzonder ontgoocheld met de gang van zaken.

Ondanks de fel tegenvallende resultaten blijft voorzitter Vincent Goemaere positief. “Ik heb vertrouwen in onze CEO Oleg Petrov dat hij samen met de technisch directeur Carlos Avina de juiste keuzes maakt”, stelt hij. “Anderhalve maand geleden sprak iedereen nog over Play-Off 1, nu zou volgens de fans de trainer en de voorzitter ontslaan moeten worden, zo snel gaat het in het voetbal”, aldus Goemaere. “Ik zag op Zulte Waregem een goede wedstrijd, alleen vergaten we af te werken en in voetbal zijn de resultaten uiteindelijk nog altijd het belangrijkste. We hebben veel werk, maar voor mij blijft het glas halfvol. Ik geloof dat dit goed komt.”

Kylian Hazard verscheen aan de Gaverbeek aan de aftrap en mocht in een vrij rol Dino Hotic, niet volledig fit, vervangen. “We hadden genoeg kansen om de wedstrijd te winnen, maar blijven opnieuw met lege handen achter”, zucht hij. “Ik kreeg inderdaad een andere positie, net als tegen Charleroi. Ook toen speelden we goed, tot aan die rode kaart. Dit systeem van spelen kan dus wel een oplossing zijn om deze negatieve spiraal te doorbreken. We hebben goed gespeeld, op een moeilijk veld en ook meerdere kansen afgedwongen. Dat mogen we niet vergeten. We moeten alleen onze kansen afmaken. Ik geloof dat we de kwaliteiten hebben om hieruit te geraken.”

12 matchen verloren

Het sleuteloment in de match was toen Cercle in de laatste minuut van de reguliere speeltijd dé kans kreeg om nog een puntje mee te graaien, maar Kevin Hoggas trapte zijn strafschop te slap op het been van doelman Louis Bostyn. Ook in de rebound kwam de Franse middenvelder, die tot dusver de meeste speelminuten heeft en enkele maanden geleden een contractverlenging kreeg, tekort om te scoren.

Het was wel vreemd dat Hoggas die penalty mocht trappen, want normaal is die eer weggelegd voor Dino Hotic of topschutter Iké Ugbo. Cerclecoach Paul Clement gaf het al eerder aan dat deze competitie zal worden beslist in details, al vallen die de laatste weken toch wel in zijn nadeel en die van de ploeg uit. Groen-zwart speelde nog niet gelijk, verloor met twaalf matchen het meest dit seizoen en opnieuw met een goal verschil. Dit was voor de achtste keer en ook hiermee is groen-zwart lijstaanvoerder. “We speelden niet slecht, maar de punten tellen”, beseft Clement. “Het is ons niet gegund in deze fase van de competitie. Er wacht ons nu een heel druk programma in januari, maar hoe eerder we dit verlies kunnen omdraaien hoe liever.”

Komende woensdag is er een training voorzien. Vanaf zaterdag start met een dagelijkse training de voorbereiding op het vervolg van de competitie. Er is ook een ministage aan zee, in de nabijheid van Knokke-Heist. Na Nieuwjaar wacht Cercle matchen tegen Eupen, Beerschot, Standard, Antwerp, KV Kortrijk, Club Brugge en STVV.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten