Cercle niet naar buitenland door positieve coronatest

Cercle wil geen enkel risico nemen en blijft thuis. © ACR
Redactie KW

Cercle Brugge is vrijdag door een positief coronageval niet naar het buitenland vertrokken. Zaterdag 17 juli stonden namelijk twee oefenmatchen geprogrammeerd, tegen het Franse Strasbourg in Evian en het Zwitserse FC Sion in Genève.

In functie van Cercle’s coronabeleid wordt er verder niet in detail gegaan. De technische staf is op dit moment bezig met een aangepast trainingsprogramma op te maken ter vervanging van beide oefenwedstrijden. De besmette persoon stelt het goed maar verblijft op dit moment in quarantaine.

Groen-zwart wil geen risico’s nemen. De oefenmatchen waren voor trainer Yves Vanderhaeghe en zijn team een laatste test in aanloop naar de start van de competitie, het weekend nadien op het veld van Beerschot.

“We benadrukken dat Cercle alle coronaprotocollen, onder andere opgesteld door de Pro League en de bevoegde federale overheidsinstanties, blijft volgen”, klinkt het bij groen-zwart. “De stijging in het aantal dagelijkse coronabesmettingen toont duidelijk aan dat de coronapandemie nog steeds niet voorbij is. Cercle moedigt iedereen dan ook aan om waakzaam te blijven en de geldende maatregelen te blijven volgen.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten