Cercle maakt in extremis gelijk in Brugse derby

John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge liet in blessuretijd de zege ontglippen in een weinig opwindende wedstrijd. Veel inzet en gele kaarten maar wel een gebrek aan grote doelkansen. Vormer bracht blauw-zwart op voorsprong na een knappe aanval. De 2-0 van De Ketelaere eindigde op de onderkant van de lat. In blessuretijd bezorgde Waldo Cercle onverhoopt nog een punt. Hij trapte het enige schot op doel van de bezoekers knap voorbij Mignolet in de verste hoek.

25/25

Na een bemoedigende vier op zes behield coach Vanderhaeghe het vertrouwen in het elftal dat vorige week een punt haalde tegen OH Leuven. Ook Club Brugge startte met een vier op zes maar Clement was niet tevreden met het geleverde spel op Union.

Dost op de bank

Hij begon de derby dan ook met een 3-5-2-opstelling. Dost, vorige week al bij de rust vervangen, startte op de bank. De Ketelaere en Lang moesten vooraan voor meer snelheid zorgen, iets wat bij Dost duidelijk ontbreekt.

De derby begon matig. Op een schotje van Vormer en een verkeerd uitgespeelde counter van Cercle na viel er weinig te beleven. Intensiteit was er wel voldoende. Na 22 minuten stonden al drie Cerclespelers met een geel karton achter hun naam.

Vooral kapitein Vanhoutte kwam goed weg met slechts geel na een meer dan stevige ingreep op Lang. De bezoekers legden er letterlijk hun hoofd voor. Daland kwam stevig in botsing met een ploegmaat en moest groggy en bloedend het veld verlaten.

VAR keurt goal Sobol af

De eerste grote kans liet lang op zich wachten maar bracht wel meteen een doelpunt op. De aanval begon en eindigde met Vormer. Lang behield het overzicht en de kapitein plaatste de bal voorbij Didillon. Diezelfde Lang deelde nog een prima assist uit. Sobol, alweer hij, verdubbelde de score maar het feest ging niet door. De VAR had handsspel van Lang gezien voorafgaand aan de actie waardoor de ruststand 1-0 bedroeg.

Cercle maakte aanvallend maar weinig klaar. Ook de inbreng van Vitinho en later Waldo en Somers veranderde daar weinig aan. Mignolet hoefde geen bal te pakken. De thuisploeg had de wedstrijd in handen zonder zelf uitmuntend te spelen.

Vanaken vervangt Vormer

Balanta dirigeerde vanop het middenveld en De Ketelaere was erg bedrijvig. Hij werd hiervoor niet beloond met een doelpunt want zijn kopbal spatte uiteen op de onderkant van de lat. Opvallend: voor de derde competitiewedstrijd op rij werd kapitein Vormer vroegtijdig vervangen.

Vanaken moest genoeg nemen met een klein half uurtje en ook voor Dost zat er niet meer in dan tien minuutjes. Het was erg lang wachten op het eerste schot tussen de palen van de bezoekers, tot minuut 91 zelfs. Waldo kapte zich knap vrij en knalde onhoudbaar voorbij Mignolet. Een onverhoopte gelijkmaker maar eentje die erg zoet zal smaken bij coach Vanderhaeghe.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Nsoki, Mechele, Mitrovic, Sobol, Balanta (88’ Mbamba), Vormer (66’ Vanaken), Rits, Mata, Lang (82’ Dost), De Ketelaere.

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Daland (27’ Corryn), Popovic, Utkus, Velkovski, Vanhoutte, Lopes Da Silva, Decostere (46’ Vitinho), Deman (80’ Sampers), Denkey (63’ Waldo), Hotic (63’ Somers).

Gele kaarten: 13’ Vanhoutte, 20’ Lopes Da Silva, 22’ Utkus, 45+2’ Mata, 61’ Deman, 94’ Mbamba.