Cercle haalt transfervrije doelman Bruzzese aan boord

Bij KVK Kortrijk werd het contract van Sebastien Bruzzese na vorig seizoen niet verlengd.©DAVID PINTENS Belga
Bij KVK Kortrijk werd het contract van Sebastien Bruzzese na vorig seizoen niet verlengd.©DAVID PINTENS Belga
Redactie KW

De 31-jarige Belg is transfervrij en ondertekent een contract tot juni 2022 met een optie op een bijkomend seizoen. Hij moet in doel voor concurrentie zorgen met Thomas Didillon.

Sébastien Bruzzese, een voormalig jeugdinternational, kwam in het verleden in ons land reeds uit voor RSC Anderlecht, Zulte Waregem, Club Brugge, STVV en KV Kortrijk.

Bij de Kerels werd zijn contract vorige zomer niet verlengd zodat hij zonder ploeg zat. Cercle heeft naast Thomas Didillon als nummer 1 ook nog de Braziliaan Warleson en Merveille Goblet als keepers en was al een tijdje op zoek naar een doublure voor Didillon.

Leiderschap en persoonlijkheid

De keuze viel op de ervaren Belg. “Sébastien zal op verschillende manieren zijn waarde hebben binnen de spelersgroep”, vindt technisch directeur Carlos Avina. “Bruzzese is een goede doelman wiens ervaring van pas komt om leiderschap en persoonlijkheid aan de kern toe te voegen.”

Sébastien Bruzzese: “Ik ben heel erg blij om te kunnen tekenen bij Cercle. Alles is supergoed verlopen. Ik kan niet wachten tot maandag om erin te vliegen op training.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.