https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle gaat verder met Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel

Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel nu ook officieel langer bij Cercle.© ACR
Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel nu ook officieel langer bij Cercle.© ACR
Redactie KW

Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel kwamen begin februari bij Cercle Brugge in dienst met als doelstelling het behoud te realiseren. Het West-Vlaamse duo blijft nu langer bij groen-zwart, net als alle andere leden binnen de technische staf.

Niemand die er echt aan twijfelde nadat ze Cercle Brugge in 1A konden houden, maar het is nu ook officieel: Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel blijven langer bij groen-zwart. Ook Radhi Jaïdi blijft als assistent aan boord, net als Eddie Lattimore (fysiektrainer), Dany Verlinden (keepertrainer) en Stuart Metcalf (Head of Analysis).

“Van bij de komst van Yves en Thomas had ik meteen een goed gevoel”, klinkt technisch directeur Carlos Avina. “We hebben het behoud bereikt. Beiden blijven nu voor een lange termijn. Er is ondertussen een professionele, sportieve relatie opgebouwd waarin we veel met elkaar communiceren. De technische staf heeft mooi werk gerealiseerd. Het is een internationaal gezelschap waarin we een balans gevonden hebben.”

Serieuze opluchting

Vanderhaeghe knikt: “Begin februari zijn we aan iets begonnen waar ik altijd in geloofde dat we het tot een goed einde konden brengen. Tussen erin geloven en het verwezenlijken is er heel veel werk aan vooraf gegaan. Ergens een positieve attitude uitstralen en nooit opgeven. Het behoud is vooral een serieuze opluchting voor heel Cercle, voor mezelf, voor de supporters, de entourage én de spelers, ook al omdat we nu, een wedstrijd voor het einde van de reguliere competitie, reeds zeker zijn”, glimlacht de fiere trainer. “Nu hebben we zicht op een toekomst die we samen met de technisch directeur optimaal kunnen voorbereiden. Naar volgend seizoen dan om een zeer competitieve ploeg op het veld te krijgen en waarin we zeker beter willen doen dan dit jaar.”

Technisch directeur Carlos Avina en Yves Vanderhaeghe trekken begin mei naar AS Monaco, waar ze de match tegen Lyon zullen volgen en ook de filosofie voor volgend seizoen zullen bepalen. Of hoe ze zullen spelen en met wie. “We gaan er spelers en jongeren bekijken die potentieel hebben om in de volgende competitie bij Cercle te voetballen. Het wordt een drukke, maar vooral een productieve week”, aldus Avina. “De samenwerking tussen Cercle en AS Monaco is en blijft er een op lange termijn. En die samenwerking is in vergelijking met begin dit seizoen op alle vlakken alsmaar sterker geworden.”

Afscheid van Taravel

Ondertussen zijn er besprekingen met de spelers wie wel of niet kan blijven. Jérémy Taravel zijn contract wordt niet verlengd, de verbintenis met Merveille Goblet en Calvin Dekuyper evenmin. Met alle spelers, zoals Iké Ugbo, zijn er overigens volgende week en de weken daarna gesprekken gepland, met betrekking tot hun carrière- en toekomstplannen.

Zondag voor de afsluiter van de competitie zijn aan de kust Dimitar Velkovski en Kévin Hoggas geschorst, verder is Thibo Somers en Andi Koshi aan het revalideren, zijn Leonardo Da Silva Lopes en Jean Marcelin geblesseerd en vielen ook Serge-Philippe Raux- Yao (spierblessure), David Bates (scheurtje quadriceps) en doelman Thomas Didillon (enkel) uit. Voor de verplaatsing naar Oostende beschikt Cercle momenteel over achttien fitte basisspelers.

Groen-zwart traint na de match in Oostende nog verder tot eind april. Volgende vrijdag is er op het middaguur een oefenmatch tegen Charleroi voorzien en de week nadien is er in de Ardennen nog een teambuilding met de hele groep, voor een dag of vier. Ook al omdat AS Monaco ervoor zorgt dat de oefenterreinen nabij het Jan Breydelstadion volledig worden heraangelegd. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten