Cercle Brugge wint oefenmatch tegen KSK Deinze met 2-1

Kévin Denkey scoorde de openingsgoal.© Cerclebrugge.be

Er is een interlandbreak en groen-zwart last twee oefenmatchen in. Vrijdagnamiddag speelt de vereniging tegen Club NXT. Donderdag stond met KSK Deinze een andere ploeg uit 1B als tegenstander op het oefenveld van Cercle dat met 2-1 won dankzij doelpunten van Kévin Denkey en Figo Suffys.

Voor deze oefenwedstrijd werd de A-kern van Cercle aangevuld met enkele beloftespelers. Suffys, Zutterman, Vanackere, Scholaert en Sampers startten evenwel als invaller. Groen-zwart kon verder niet rekenen op Pavlovic die woensdag met Servië met 3-2 won tegen Ierland.

Naast hem kwamen ook nog andere basisspelers niet in actie tegen Deinze. In de aanval vormde Denkey een duo met de jonge Ackx. Die laatste kon Cercle in de eerste helft op voorsprong brengen, maar zijn trap ging op de paal.

Goed op en neer

De 1-0 kwam even later via Denkey na een goede voorzet van een zeer bedrijvige Velkovski op links. Cercle bleef de eerste helft verder controleren maar moest op slag van rust een tegendoelpunt incasseren. Dansoko leverde een perfecte krul buiten het bereik van Bruzzese en zo stond het 1-1.

📸 Vertrouwen tanken. 2-1 winst deze morgen in een vriendschappelijk duel tegen Deinze! 🟢⚫️ #levecercle

Geplaatst door Cercle Brugge op Donderdag 25 maart 2021

In de tweede helft bleef de oefenmatch goed op en neer gaan. Cercle zocht de voorsprong, maar moest ook rekenen op de ingevallen doelman Warleson om de bezoekers van een doelpunt te houden. Groen-zwart kwam uiteindelijk toch op voorsprong, Op een hoekschop kon Decostere aanleggen, zijn poging belandde in de voeten van Suffys die de bal kon controleren en in doel afwerken. 2-1 was meteen ook de eindstand. (ACR)

Cercle Brugge speelde met Bruzzese (46’ Warleson), Decostere, Biancone (76’ Zutterman), Bates (76’ Suffys), Taravel, Velkovski, Deuro, Hotic (60’ Vanackere), Hoggas (60’ Scholaert), Ackx (60’ Sampers) en Denkey.