Cercle Brugge verrast op berichtgeving over invoering Beneliga

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Op zijn website reageert Cercle Brugge verrast op berichtgeving over de invoering van de Beneliga. Aanleiding hiervoor is het persbericht dat de Pro League op 16 maart uitstuurde, waarin te lezen staat dat er een “unaniem princiepsakkoord” werd gesloten “over de richting voor de toekomstambitie voor het Belgische professionele voetbal.”

“Daarmee wordt de mogelijke invoering van een Beneliga als een voldongen feit voorgesteld, wat niet klopt en ook niet aanvaardbaar is”, klinkt het bij Cercle. “Op de Algemene Vergadering van 16 maart was er geen akkoord, noch een beslissing, over de invoering van een Beneliga. Wel werd er een akkoord gesloten om een inhoudelijk voorstel rond de organisatie van een Beneliga voor te bereiden en voor te stellen aan de Algemene Vergadering.”

“Cercle Brugge roept op om een correcte werkwijze te respecteren en betreurt elke misleidende communicatie over de denkpiste die op tafel ligt. Groen-zwart wijst op de rijke traditie en diversiteit van het Belgische voetbal en de nauwe verwevenheid met lokale supporters. Elke toekomstambitie voor het Belgische professionele voetbal moet rekening houden met deze eigenheid. Een doordachte aanpak op basis van constructief overleg is dus cruciaal”, aldus groen-zwart. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.