https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge verliest nu ook thuis van KV Oostende

Kevin Vandendriessche viert zijn doelpunt met zijn ploegmaten.©KURT DESPLENTER (Foto BELGA)
Kevin Vandendriessche viert zijn doelpunt met zijn ploegmaten.©KURT DESPLENTER (Foto BELGA)
Redactie KW

Groen-zwart had het in het eerste uur fel lastig met een opzittende kustploeg. Oostende voetbalde met meer vertrouwen en behield op een volwassen manier de krappe voorsprong. Het werd 0-1.

Cercletrainer Clement gaf donderdag tijdens zijn perspraatje aan om enkele wijzigen door te voeren, ook tactisch wilde hij de West-Vlaamse derby iets anders aanpakken. Kanouté was niet fit geraakt nadat hij op training een spierblessure opliep. Taravel en Somers waren opnieuw bankzitter. In hun plaats kwamen Omolo en Da Silva Lopes. Hazard, pas sedert donderdag opnieuw aan het trainen, was invaller.

Trainer Blessin van KV Oostende had deze morgen nog een korte training ingelast en voerde geen wijzigingen door. Hij koos aan de aftrap voor dezelfde elf spelers die op de vorige speeldag KAA Gent puntenloos naar huis stuurden.

Bij een felle regen nam Oostende, dat met meer vertrouwen begon, in het openingskwartier het meeste initiatief. Een lage schuiver van Hjulsager kon Didillon niet verrassen. Bij Cercle kwam de eerste dreiging van op rechts. Musaba kon doorzetten, op zijn achterwaartse voorzet had echter niemand gerekend. Oostende kreeg daarna twee mogelijkheden met Hjulsager als aangever en Sakala die niet kon besluiten. De eerste keer stond de aanvaller uniek geplaatst om te koppen, maar miste hij half de bal. De tweede keer ging hij zowaar onder de bal door en zag hij zijn kopbal onbegrijpelijk naast. Oostende drukte door en kreeg loon naar werken. Vandendriessche was het eindstation van een mooi opgezette aanval vanaf de linkerflank. Een fraai doelpunt was het van de kustploeg en ook verdiend.

Cercle had net als in bijna alle voorgaande wedstrijden licht balvoordeel, kon daar in de eerste helft weinig mee aanvangen en voorin tevens voor te weinig dreiging zorgen. Doelman Hubert van Oostende moest tegen zijn gewezen ploeg nog maar weinig doen, in tegenstelling tot Didillon, als gelegenheidsaanvoerder bij Cercle. Een volwassen Oostende kon op zijn beurt na die toch wel mooie goal de wedstrijd verder controleren. Ruststand: 0-1.

Bij aanvang van de tweede helft moest Omolo al meteen geblesseerd naar de kant. Vanhoutte kwam in zijn plaats. Opnieuw moest Cercle het spel ondergaan en Hazard kwam in de plaats van opnieuw een bleke Da Silva Lopes. Hij kon het tij niet meteen keren. Oostende bleef op de helft van Cercle actief.

David Bates kreeg in de slotfase rood.©KURT DESPLENTER (Foto BELGA)
David Bates kreeg in de slotfase rood.©KURT DESPLENTER (Foto BELGA)

Op het uur dan toch de eerste bal tussen de palen bij de thuisploeg. Een vrije trap van Hotic werd door Hubert over zijn doel getikt. De keeper van Oostende ging nadien ook goed plat op een achterwaartse kopbal van Ugbo.

Cercle leek nu toch het evenwicht wat te herstellen. Na een fout op Hazard mocht Hoggas achter de bal plaatsnemen. Hij legde opzij tot bij Hotic, die trapte op de vuisten van Hubert. Bij Oostende kwamen er nu mogelijkheden om tegen te prikken. Sakala had de 0-2 aan de voet, maar zijn kans hobbelde naast, kort nadien kon zijn vervanger D’Haese op rechts oprukken, hij moest iets te ver uitwijken en trapte zo voorlangs.

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was Cercle dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Hoggas kwam aan de tweede paal, Hubert kon met wat geluk en de paal de kopbal van Marcelin uit zijn doel houden. Bates werd in het slot nog met een tweede gele kaart uitgesloten, als was die wel licht en op aangeven van de vierde ref.

Bij Cercle komen ze de tik van tegen Moeskroen van enkele weken geleden duidelijk maar niet te boven en blijft men in de matchen waar het punten moet sprokkelen verliezen. Groen-zwart mag in het klassement stilaan naar beneden kijken. KV Oostende gaat met drie mooie punten naar de kust en kan dinsdag met nog meer vertrouwen naar Anderlecht. (ACR)

Cercle Brugge – KV Oostende 0-1.

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Marcelin, Bates, Corryn, Omolo (46’ Vanhoutte), Da Silva Lopes (55’ Hazard), Hoggas, Musaba, Hotic (70’ Somers), Ugbo.

KV Oostende: Hubert, Bataille, Tanghe, Hendry, Theate, Skulason, Vandendriessche (71’ Marquet), D’Arpino, Hjulsager (72’ Batzner), Gueye, Sakala (79’ D’Haese).

Doelpunten: 29’ Vandendriessche 0-1,

Gele kaarten: 37’ Omolo, 51’ Bates, 62’ Vanhoutte,

Rode kaart: 87’ Bates (2x geel)

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten