https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge verliest in Gent met 1-0

Pavlovic (Cercle Brugge) en Yaremchuk (KAA Gent) tijdens de match tussen KAA Gent en Cercle Brugge.©Johan Eyckens BELGA
Pavlovic (Cercle Brugge) en Yaremchuk (KAA Gent) tijdens de match tussen KAA Gent en Cercle Brugge.©Johan Eyckens BELGA
Redactie KW

Groen-zwart speelde een verdienstelijke partij. Een schot van de ingevallen Hoggas spatte uiteen op de paal. Het was uiteindelijk de thuisploeg die na een strafschop kon scoren en winnen.

KAA Gent leed op de vorige speeldag een zware thuisnederlaag tegen Club Brugge en stond zondagavond in de Ghelamco Arena met Cercle opnieuw tegenover een Brugse ploeg. In aanloop naar dit treffen werd er veel gespeculeerd. Bij groen-zwart namen ze een uitspraak van Michel Louwagie, een gewezen jeugdspeler van Cercle nota bene, niet ten harte . De Gentse manager vroeg zich de voorbije week, voor de start van de Algemene Vergadering van de Pro League, namelijk af wat het nut mag zijn van B-ploegen van Monaco, Brighton en Leicester in 1A.

Prestigeduel

Gent-Cercle werd ondertussen ook een prestigeduel tussen de trainers. Hein Vanhazebrouck maakte Yves Vanderhaeghe destijds bij KV Kortrijk wegwijs in het trainersvak. In juli 2008 stond de trainer van Gent met de coach van Cercle als zijn nieuwe assistent na de promotie van Kortrijk een eerste keer samen op het trainingsveld. Zes jaar later trok Vanhaezebrouck een eerste keer richting Gent en bleef Vanderhaeghe KVK trouw. “Ik was meestal de trainer die bij een kleinere ploeg of de underdog actief was”, knipoogde de Cerclecoach in aanloop naar deze wedstrijd.

Zondag stonden beide trainers voor de negentiende keer tegenover elkaar. Vanderhaeghe, die dit seizoen met Kortrijk al twee keer kon winnen tegen Gent, liet Hotic op de bank. De Bosniër kampte de voorbije week met een spierblessure . Musaba mocht opnieuw aan de match beginnen in de plaats van Denkey en Vanhoutte verving de geschorste Van der Bruggen.

Gekwetste Marcelin

In de openingsfase kwam Musaba verkeerdelijk neer en kon hij na verzorging weer verder. Zijn ploeggenoot Marcelin had even later minder geluk en moest vervangen worden. Corryn werd ingezet op links, terwijl Biancone naar het centrum van de verdediging opschoof. Ondertussen liet Cercle zich niet ingraven en ging het spel goed op en neer. De beste mogelijkheid in het eerste kwartier was voor de bezoekers. Op een hoekschop ontdeed Pavlovic zich zonder problemen van Kums. De kopbal van de Servische international van Cercle werd door Bolat uit zijn doel gehouden en aan de tweede paal kon Ugbo net niet voldoende bij de rebound.

Voor het overige was er in de eerste helft vooral veel middenveldspel en kon de thuisploeg geen enkele opening bij elkaar voetballen. Dit was de verdienste van Cercle dat goed georganiseerd speelde.

Drie vervangingen

Vanhaezebrouck wilde in de tweede helft toch een beter Gent zien en bracht bij aanvang van de tweede periode met Vadis, Tissoudali en Ngadeu meteen drie nieuwe spelers in. Even later werd ook Arslanagic geblesseerd afgevoerd en vervangen door Godeau. Dit zorgde voor meer dreiging, maar voorlopig niet voor meer gevaar. Een verre pegel van Vadis ging net naast het doel van Didillon. Iets voorbij het uur bracht Vanderhaeghe in het middenveld Hoggas in de plaats van Vanhoutte.

De Fransman liet zich even later opmerken. Van op zo’n twintig meter haalde hij uit, maar zijn schot strandde vol tegen de paal. Voor de trainer van Cercle een signaal om voor het laatste kwartier zijn drie resterende vervangingen door te voeren. Dekuyper kwam in de plaats van Da Silva Lopes, wellicht uit voorzorg om geen rood te krijgen. Hotic en Denkey vervingen voorin Deman en Musaba.

Penalty

De goal viel dan toch in het laatste kwartier, zij het voor de thuisploeg. Nurio dook het strafschopgebied in ging over het been van Vitinho. Scheidrechter Lardot floot voor penalty. Castro- Montes zette zich achter de elfmeter, trapte die centraal op Didillon, maar in de rebound kreeg hij de bal toch tegen het net.

Cercle kon daar in het slot weinig tegen doen, met uitzondering van een achterwaartse kopbal van Denkey die pardoes in de handen van Bolat viel. Zo bleef het bij 1-0 en won Vanhaezebrouck dit keer wel van Vanderhaeghe. Cercle blijft voorlaatste en heeft nu veertien dagen om de uiterst twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Beerschot en OH Leuven voor te bereiden. (ACR)

KAA Gent- Cercle Brugge 1-0.

Cercle Brugge : Didillon, Vintinho, Bates, Pavlovic, Marcelin (12’ Corryn), Biancone, Vanhoutte (65’ Hoggas), Da Silva Lopes (73’ Dekuyper), Musaba (74’ Denkey), Deman (73’ Hotic), Ugbo.

Doelpunt : 82’ Castro-Montes 1-0.

Gele kaarten : 14’ Da Silva Lopes, 51’ Ugbo, 67’ Jaremtsjoek, 86’ Kums.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten