https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge verliest in eigen huis van Eupen, dat naast Club aan de leiding komt

Isaac Nuhu (Eupen) en Edgaras Utkus (Cercle) in een spectaculair duel. © BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge kon dit seizoen in eigen stadion nog geen winst boeken. Er werd opnieuw met het kleinste verschil verloren. Dit keer tegen Eupen met 1-2. Eupen blijft zo het zwarte spook in Jan Breydel. Want ook de vorige drie seizoen kon groen-zwart niet winnen tegen de Duitstalige ploeg.

Cercle kon Miguel Van Damme geen geschenk geven nadat hij de aftrap mocht geven. De doelman vecht al vijf jaar tegen leukemie, maar kreeg deze maand hoopvol nieuws. Bij de laatste controles vonden de dokters geen leukemie meer in zijn bloed, al is er nog geen sprake van genezing. Dat gaf hij de avond voordien ook toe toen hij te gast was bij Cooke en Verhulst.

Cercle speelde overigens met shirts met daarop Me To You, een fonds dat strijdt tegen kanker. Na de wedstrijd werden de shirts ten voordele van de organisatie geveild.

Miguel Van Damme kwam de aftrap geven.
Miguel Van Damme kwam de aftrap geven. © BELGA

Na de mooie winst in Waregem wijzigde trainer Vanderhaeghe zijn elftal op een plaats. Matondo werd beloond na zijn uitstekende invalsbeurt. De aanvaller uit Wales kampte tot voor kort met knieproblemen en moest dus wachten om zijn debuut te maken. Hij deed het opnieuw niet onaardig en zorgde voorin aan de zijde van Millan voor heel wat dreiging. Deman kreeg een plaatsje in de rug van de twee. Achterin geen spoor van Popovic, na zijn goal in Seraing viel hij net als vorige week naast de selectie. Zijn plaats werd opnieuw ingenomen door Miangue die met Eupen tegen zijn vorige werkgever uitkwam. Bij de ploeg uit het Oostkanton voor het tweede seizoen op rij Peeters als een gewezen Cerclespeler.

Eupen meer in balbezit

Cercle begon gretig aan de wedstrijd. Het kwam een paar keer in de zestien van de tegenstrever, al was het Eupen die het dichtst bij een goal was. Prevljak zag een opening en plaatste de bal buiten het bereik van Didillon, gelukkig bracht de paal redding voor Cercle. Ondertussen hadden de bezoekers meer balbezit en dat resulteerde dan ook in een goal. Prevljak kopte een voorzet van Beck goed door tot bij Kayembe en die liet deze unieke kans niet liggen. Cercletrainer Vanderhaeghe maakte zich terecht boos op het defensieve werk dat aan het doelpunt vooraf ging.

Charles Vanhoutte scoorde de gelijkmaker.
Charles Vanhoutte scoorde de gelijkmaker. © BELGA

Met de steun van het publiek trok Cercle nu het halfuur gedisciplineerd naar voor. Vooral de kleine Vitinho en Matondo, met ongeveer hetzelfde gestalte, zorgden voor gevaar. De Braziliaanse vleugelspeler had al een paar voorzetten voor doel gezet, zij het zonder succes. Dan maar eens met links proberen, dacht hij. Bij Eupen kregen ze de bal niet weg en daar kon Vanhoutte van profiteren. De eerste van het seizoen voor de jonge aanvaller die daags voordien zijn 23ste verjaardag vierde. Meteen daarna kopte Millan nog van dichtbij op doelman Himmelman. Na een aangename eerste helft waarin het tempo toch hoog lag konden beide ploegen met 1-1 de rust in.

Cercle wilde de lijn van het goede laatste kwartier voor de rust doortrekken. Bij Eupen werden na een uur twee wissels doorgevoerd. Kort daarvoor had Prevljak de doelman van Cercle met een lage vrije trap op de proef gesteld.

Mindere tweede helft

Beide ploegen bleven jagen op een tweede doelpunt, maar concreet doelgevaar was er niet. De tweede helft lag ook onder een beduidend lager niveau dan de eerste, maar kon wel nog beide kanten uit. Zo moest Didillon opnieuw paraat staan op een schot van de ingevallen Ndri. Het was slecht uitstel. Na een vrije trap van Peeters kreeg Agbadou een zee van ruimte en kon ongehinderd binnenkoppen. Opnieuw werd er te slap verdedigd bij de thuisploeg.

Emmanuel Agbadou viert nadat hij zijn ploeg op voorsprong kopte.
Emmanuel Agbadou viert nadat hij zijn ploeg op voorsprong kopte. © BELGA

Waldo en Denkey werden nog ingebracht bij Cercle. Die laatste kreeg nog een mooie kopkans na en een vrije trap, maar hij zag zijn bal overgaan. Het was het begin van een slotoffensief, maar een verdiende gelijkmaker zat er niet meer in. Het blijft voor de groen-zwarte aanhang wachten op de eerste thuiswinst. Cercle telt nu acht punten uit evenveel matchen. Komend weekend trekt groen-zwart naar KAA Gent. (ACR)

Cercle Brugge – Eupen 1-2

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Utkus, Daland (84’ Waldo), Miangue, Velkovski, Da Silva Lopes, Vanhoutte, Matondo, Deman (71’ Hotic), Millan (85’ Denkey).

Doelpunten: 19’ Kayembe, 35’ Vanhoutte, 52’ Prevljak,

Gele kaarten: 39’ Beck, 52’ Prevljak, 83’ Daland, 90’ Da Silva Lopes, 90’ Koné.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.