https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge trekt op zomerstage naar Polen

Olivier Deman.© ACR
Olivier Deman.© ACR
Redactie KW

Groen-zwart kiest tijdens de voorbereiding op de komende competitie voor een stage in Poznan in Polen. Er zijn ook twee bijkomende oefenmatchen.

Het oefenprogramma van Cercle Brugge geraakt stilaan rond. In tegenstelling tot een oefenstage in het zuiden van Europa kiest groen-zwart nu voor Poznan in Polen, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juli. Er zijn ook twee bijkomende oefenmatchen vastgelegd.

AS Monaco

Nadat Cercle de voorbije jaren AS Monaco ontving in het Jan Breydelstadion wordt er dit keer in het zuiden van Frankrijk gespeeld. Na de stage in Polen vliegt men meteen richting het Prinsdom waar men daags na het beëindigen van de stage een oefenmatch speelt bij de Franse eersteklasser.

De wedstrijd heeft plaats op zaterdag 10 juli. Voor de moederclub van Cercle is dit tussen twee stages in Oostenrijk door. De tijd en plaats voor deze wedstrijd is nog te bepalen. AS Monaco eindigde vorig seizoen als derde na PSG en kampioen Lille en speelt de voorronde van de Champions League.

RC Strasbourg

De week nadien, op zaterdag 17 juli, treft Cercle een andere ploeg uit de Ligue 1, namelijk RC Strasbourg, het nummer 15 vorig seizoen in de competitie. Deze wedstrijd heeft plaats om 18 uur en wordt in Evian gespeeld, waar Straatsburg op stage is.

Het is de bedoeling van Cercle om in dat weekend nog een extra oefenwedstrijd in te lassen vooraleer de Jupiler Pro Ligue die een week later van start gaat met een uitwedstrijd op Beerschot, op zaterdag 24 juli.

Extra oefenwedstrijd

Een tegenstander voor de extra oefenwedstrijd is er nog niet, maar de technische staf van Cercle wil graag op 17 juli zowel in de voormiddag als in de namiddag alle spelers voldoende aan het werk zien, net voor de competitie aanvangt.

Verder stonden reeds eerder drie oefenwedstrijden vast. Op vrijdag 2 juli om 19 uur in Ingelmunster r tegen Zulte Waregem, in en tegen Standard op zaterdag 3 juli om 18 uur en nu zaterdag 26 juni om 18 uur achter gesloten deuren tegen USL Dunkerque uit de Franse Ligue 2. De wedstrijd kan wel op het YouTube-kanaal van CercleTV worden gevolgd.

Technisch directeur Carlos Avina is in Mexico gehuwd en is samen met zijn bruid sedert een week terug in ons land. Hij kan zich voor de nodige versterking verder toespitsen op de binnen- en buitenlandse transfermarkt met onder andere en in het bijzonder het aantrekken van een bijkomende spits. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten