Cercle Brugge haalt aanvallende versterking binnen

Groen-zwart neemt Kévin Denkey over van het Franse Nimes. De 20-jarige Togolese international zette zijn handtekening onder een contract voor drie en een half seizoen.

Denkey werd geboren in het Afrikaanse Togo en verhuisde op jonge leeftijd naar Frankrijk, waar hij zich in 2014 bij de jeugdacademie van Nimes aansloot. Bij deze club maakte hij zijn professioneel debuut in de Ligue 2 in januari 2017. Vorig seizoen werd hij na Nieuwjaar uitgeleend aan Béziers. Dit seizoen speelde hij tot dusver tien wedstrijden in de Lique 1 bij Nimes, dat momenteel laatste staat. Hij scoorde een keer en was goed voor een assist.

Denkey had vorige zomer interesse van Club Brugge. De tienvoudige international van Togo, waarmee hij een keer scoorde, koos nu dus voor de andere zijde van het Jan Breydelstadion. “Het aantrekken van een spits was onze topprioriteit en daarbij stond Kévin Denkey bovenaan onze lijst”, verklaart Carlos Avina, technisch directeur bij Cercle Brugge. “Kévin is niet alleen een talent, hij is ook een speler die onmiddellijk een positieve impact zal hebben op het team. Denkey is een aanvaller pur sang maar kan ook vanop de flank infiltreren. Hij is jong, wil zich bewijzen, is getalenteerd en daardoor past zijn profiel perfect bij onze strategie op de lange termijn.”

Denkey is woensdag nog niet speelgerechtigd op Beerschot omdat het om een inhaalwedstrijd gaat. Volgend weekend tegen Standard is hij dat wel. Na doelman Bruzesse is hij de tweede winteraanwinst voor Cercle.

(ACR/ Foto Cercle Brugge)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.