Cercle Brugge speelt gelijk tegen OH Leuven

© (Foto BELGA)

Groen-zwart trekt met een vier op zes naar de Brugse derby van komende vrijdag. Na de winst de voorbije week op Beerschot greep Cercle verdiend een punt tegen OH Leuven. De ingevallen Rubio Waldo zorgde voor de gelijkmaker, tot tevredenheid van het thuispubliek dat hun ploeg massaal steunde.

Na de winst op Beerschot had trainer Yves Vanderhaeghe bij Cercle weinig reden om wissels door te voeren. Centraal achterin was er de eerste basisplaats voor Popovic die de geblesseerde Miangue verving. Verder nam Velkovski na een schorsing op links de plaats in van Vitinho.

Bij OH Leuven maakte Raemaekers zijn debuut. Voor Mercier en Maertens (ex-Cercle), Schrijvers en Vlietinck (ex-Club) was er de terugkeer naar het Jan Breydelstadion. Maertens en Vlietinck begonnen op de bank bij de bezoekers, naast keepertrainer Bram Verbist die het stadion ook goed kent.

In de aanvangsfase waren er vooral afstandschoten bij de thuisploeg. Denkey draaide mooi rond zijn as maar trapte onbesuisd over. Da Silva Lopes knalde van net buiten het strafschopgebied net boven de kruising. Daarna was er een goede cross van Hotic richting Velkovski, die leverde een prima voorzet, maar voorin stond niemand om af te werken. Langs de overzijde kwam vooral Henry het dichtst bij Didillon, zij het zonder gevaar. Ondertussen was de wedstrijd halfweg de eerste helft.

Tot dusver konden de toeschouwers toch genieten van de wedstrijd. Tevreden uiteraard ook dat ze opnieuw aanwezig konden zijn, want dat was van in oktober vorig jaar geleden toen Cercle met 5-2 KAA Gent kon opzij zetten.

Dit leek er nu niet in te zitten, zeker niet toen Henry op het halfuur de bezoekers op voorsprong bracht. Balverlies in het middenveld leidde tot een omschakeling bij OHL. Mercier stuurde Henry met een listige bal tegenover Didillon en trapte de bal via de paal binnen. Vijf minuten later scoorde de spits van Leuven opnieuw, maar dit keer stond hij overduidelijk buitenspel.

Meteen daarna kwam Deman dicht bij een doelpunt, maar Romo pareerde de bal uit zijn doelvlak. Op basis van het aantal doelpogingen en -kansen verdiende Cercle in de eerste helft misschien wel een goal, maar het miste daarvoor een echte afwerker.

Bij aanvang van de tweede helft ging OHL meteen op zoek naar een tweede goal en die kwam er ie zo na. Ngawa kreeg een voorzet van Raemaekers tegen de knie en de bal kwam tegen de lat terecht. Cercle probeerde de bakens te verzetten, kon geregeld dreigen, maar Denkey zag een kopbal tot twee keer toe naast gaan. Het vertrouwen was wat zoek bij de thuisploeg en zo bracht men met Vitinho en Waldo twee nieuwe krachten in. Het werd ook allemaal wat nerveuzer en dat leidde tot een vrije trap voor OHL, net buiten de zestien. Schrijvers krulde de bal over.

Vanderhaeghe zette bij Cercle met Somers en Sampers twee spelers uit de eigen jeugd aan de zijlijn klaar om in te vallen. Zij hadden met hun ploeg nog ruim twintig minuten om iets aan de achterstand te doen. Terwijl ze stonden te wachten scoorde groen-zwart weliswaar. Vitinho kwam vanop rechts met een ietwat vreemde voorzet, maar de ingevallen Waldo stond op de goede plaats om de bal voorbij Romo te schuiven. Ondertussen mocht Sampers zich terug langs de zijlijn verder opwarmen om wat later in te vallen, net als Corryn.

Beide ploegen leken zich na de gelijkmaker niet tevreden te stellen met een punt. Vooral OHL zocht meer de helft van Cercle op, dat dan weer de steun kreeg van het publiek en ook doelman Miguel Van Damme. Ondertussen kregen we vijf minuten extra tijd waarin niets meer gebeurde. De wedstrijd eindigde zo op 1-1, een juiste weergave van de match. Met een vier op zes kan groen-zwart toch met enig vertrouwen naar de derby bij stadsgenoot Club, komende vrijdagavond. (ACR)

Cercle Brugge – OH Leuven: 1-1.

Cercle Brugge: Didillon, Decostere (62’ Vitinho), Utkus, Popovic, Daland, Velkovski, Da Silva Lopes (86’ Corryn), Vanhoutte, Hotic (86’ Sampers), Deman (62’ Waldo), Denkey (74’Somers).

Doelpunten: 30’ Henry 0-1, 73’ Waldo 1-1

Gele kaarten: 35’ Henry, 66’ Utkus, 81’ Daland, 86’ Hotic.