https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge recupereert enkele spelers op Zulte Waregem

Carlos Avina.© (Foto ACR)
Carlos Avina.© (Foto ACR)
Redactie KW

Groen-zwart heeft een bewogen begin van de week achter de rug. De focus ligt nu op de uitwedstrijd bij Zulte Waregem. “De voorbereiding begon niet zo goed, maar de rust is teruggekeerd. We kijken er naar uit en hebben iets recht te zetten”, klinkt coach Paul Clement.

De Londenaar wil met Cercle op tweede Kerstdag 2020 in schoonheid eindigen, zeker na de voorbije zeven verloren wedstrijden op acht. Naast de negatieve vormcurve liep het vorig weekend ook naast het veld mis toen drie spelers werden betrapt op een lockdownfeestje. “Toen we het hoorden waren we bijzonder onthutst, ontgoocheld”, klinkt Clement. “We hebben met zijn allen een rolmodel en moeten Cercle op een verantwoordelijke manier vertegenwoordigen. We moeten elkaar nu steunen. Zij hebben een fout gemaakt, ze zijn zich daar ook van bewust en hebben dat aanvaard, alsook de sancties en de maatregelen die er aan vasthangen.”

“Cercle heeft mij aangenomen omwille van mijn ervaringen, zowel op het hoogste niveau als voor het opleiden van jonge spelers. Er is geduld nodig. Ik ben hier een vaderfiguur en coach. Ik heb zelf een zoon van bijna 19. Ook hij maakt fouten. Ik moet er voor hem zijn, om hem te steunen en te zeggen wanneer er iets niet kan. Ik zie op Cercle gelijkenissen bij die jonge spelers. We moeten nu verder en focussen op de volgende match.”

De heenwedstrijd tegen Zulte Waregem van enkele weken geleden was voor Cercle met uitzondering van de match in het Waasland de start van een mindere periode. “Laat ons hopen dat die West-Vlaamse derby het begin van de ommekeer is. Om 2020 sportief goed af te sluiten. Dan volgt januari met heel veel wedstrijden en opportuniteiten.”

Ondertussen bedraagt het verschil met de voorlaatste nog slechts een punt. “We kijken niet geobsedeerd naar de rangschikking. Na die voorbije acht speeldagen is het normaal dat we daar nu staan. Alles staat dicht bij elkaar, maar over enkele weken kan het al weer positiever ogen. We moeten in de eerste plaats onze prestaties omkeren, consequent zijn en een regelmaat vinden. In die zin was het eerste halfuur tegen Charleroi alvast een stap in de goede richting”, besluit Clement.

Versterkingen

Technisch directeur Carlos Avina staat voor enkele drukke weken want Cercle is van plan zich in elke linie te versterken. Met de komst vaan Sébastien Bruzzese kwam er al een doelman bij. “Voor bepaalde spelers die nog geen speelminuten kregen zal tijdens de komende transferperiode naar een oplossing gezocht worden”, zegt hij. Ondertussen maakt groen-zwart verder werk van de professionalisering. Binnen de technische staf werd het performance departement uitgebreid met Nick Van Ransbeeck uit Deinze en gewezen lid binnen de jeugdwerking van Zulte Waregem. Hij fungeert als assistent van psychical coach Eddie Lattimore.

Begin januari verwelkomt Cercle ook nog Luciano Murchio als een full time scout. Hij is iemand die Carlos Avina persoonlijk goed kent van in zijn periode in Mexico en zou volgens de technisch directeur een grondige kennis hebben over de Europese en Latijns-Amerikaanse markt.

De nieuwe doelman Sebastien Bruzzese is amper vier dagen bij de groep en wordt nog niet in de selectie voor de uitmatch van tweede Kerstdag opgenomen. Biancone, Hotic en Taravel zijn weer fit, Lopes is geschorst. Omolo en Decostere zijn geblesseerd. Kanouté blijf onzeker.

Na de wedstrijd krijgt de kern van Cercle maandag en dinsdag vrij. Komende woensdag worden ze op training verwacht, vanaf volgende week zaterdag is er dan een dagelijkse training en begint de voorbereiding op het tweede deel van de competitie. Er is ook een ministage aan zee, in de nabijheid van Knokke-Heist, voorzien. Op zaterdag 9 januari volgt de eerste wedstrijd tegen Eupen, de woensdag daarop is er de verplaatsing voor de uitgestelde wedstrijd op Beerschot.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten