https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge ook onder Vanderhaeghe met het kleinste verschil onderuit

©Jasper Jacobs Belga
©Jasper Jacobs Belga
Redactie KW

De nieuwe trainer van groen-zwart liet zijn ploeg goed georganiseerd voetballen. Cercle gaf weinig weg maar dat was buiten Storm gerekend die met De Camargo en hulp van de VAR de beslissing bracht. Cercle kon thuis opnieuw niets halen.

De wedstrijden tussen Cercle Brugge en KV Mechelen kennen een rijke geschiedenis en zelfs matchen die bij de fans van groen-zwart op het netvlies gebrand zijn. Zo een zeven jaar geleden zorgde Cercle tijdens een retro-avond en met toepasselijke shirts voor 3-2 nadat het aan de rust 0-2 achterstond. De drie goals voor Cercle kwamen in de slotfase dankzij Junior Kabananga, Stephen Buyl en Arne Naudts.

Goed een jaar later waren de rollen omgekeerd met voor groen-zwart de gekende catastrofale gevolgen. Cercle gaf in vijf minuten en in de toegevoegde tijd een 2-0 voorsprong prijs. Mechelen won dankzij de leiding met 2-3 en Cercle degradeerde. Vorig seizoen werd opnieuw vijf keer gescoord. Stef Peeters zorgde dit keer in het slot voor winst voor Cercle en het was het begin van de remontada dat goed was voor het behoud. Ook in de heenmatch Achter de Kazerne was de score 2-3 in het voordeel van Cercle, toen jeugdspeler Thibo Somers met een halve omhaal voor de drie punten zorgde.

Somers was trouwens één van de nieuwe namen in de basisopstelling van de nieuwe coach Yves Vanderhaeghen, die de goede prestatie van in de Croky Cup met winst bij OH Leuven bevestigd wilde zien. Verder waren aanvoerder Taravel, Hotic en ook Corryn, tegen zijn ex-ploeg, erbij. Biancone, Hoggas en de terugkerende Kanouté moesten op de bank plaatsnemen.

Vier Belgen aan aftrap

In de openingsminuut was er al meteen een goede doelpoging voor Mechelen. Hairemans kwam zowaar na een inworp in balbezit, zijn schot was niet goed gericht en Didillon ging goed plat. Na heel wat middenveldspel kwam Cercle op het kwartier meer opzetten, vooral via rechts met Vitinho en Musaba. Die laatste haalde uit, maar doelman Thoelen was bij de les.

Bij Cercle stonden vier Belgen aan de aftrap en dat was toch een tijd geleden. Ondertussen bleef het langs weerszijden wachten op kansen. Cercle voetbalde in een goede organisatie, maar vooral voorin kon men zeer moeilijk topschutter Ugbo bereiken. De Engelse spits lijkt de jongste weken wat op zoek naar zijn vorm van in de heenronde en mist misschien wel een aangever, iemand met meer creativiteit zoals Kylian Hazard, die dan weer rond de zestien ook wel eens een fout kan uitlokken. In een eerste helft waarin beide ploegen geen risico’s namen bleef het 0-0 aan de rust.

Met een punt schoot Cercle niet veel op, dus moest de thuisploeg op zoek naar een goal. Zo draaide Hotic zich goed weg. Zijn schot hobbelde een meter naast het doel van Toelen. Een vrije trap kort daarna, net buiten de zestien na handspel, van diezelfde Hotic geraakte niet voorbij de Mechelse muur. Cercle zocht toch meer de speelhelft van de bezoekers op. Na een mooie aanval op rechts bereikte Musaba Somers. Hij besloot in een tijd nipt naast de kooi van Thoelen. Aan de overzijde was Didillon dan weer alert op een afstandschot van Vanlerberghe.

Buitenspel

Ruim een kwartier voor tijd werd bij Cercle Ugbo vervangen door Denkey. Bij Mechelen was eerder ex-Bruggeling Storm erin gekomen en dit zorgde voor meer gevaar bij de bezoekers. Cercle had het fysiek moeilijk en Vanderhaeghe bracht Hoggas in de plaats van Hotic. Voorlopig leverde dat niet meer op dan een kopbal van de Fransman in de handen van Thoelen.

De meeste aanvalslust kwam in de slotfase van Mechelen en dat leverde ook een goal op. Al stak de VAR een handje toe. De Camargo klopte Didillon met een goed geplaatst schot, maar Storm, de man van de assist zou buitenspel staan, maar dat was zonder Corryn gerekend en dat had men in het busje gezien. Zo kwam Mechelen op voorsprong en won het ook de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Cercle opnieuw met het kleinste verschil onderuit. Door het verlies van Moeskroen en Waasland-Beveren blijft onderin alles ongewijzigd. Groen-zwart wacht verder nog enkele moeilijke weken. Na de bekermatch van dinsdag tegen KV Oostende is zondagavond Anderlecht op bezoek.

(ACR)

Cercle Brugge- KV Mechelen 0-1.

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Taravel, Marcelin, Corryn, Vanhoutte (90’ Kanouté), Van der Bruggen, Somers (91’Deman), Hotic (83’ Hoggas), Musaba, Ugbo (74’ Denkey).

Doelpunt: 89’ De Camargo 0-1,

Gele kaarten: 72’ Somers, 76’ Van der Bruggen, 84’ Drijf.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.