https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge niet in beroep tegen schorsing Hoggas, vooral blije gezichten bij het officieel behoud

Kévin Hoggas is drie wedstrijden geschorst voor zijn rode kaart in de match tegen OH Leuven.© ACR
Kévin Hoggas is drie wedstrijden geschorst voor zijn rode kaart in de match tegen OH Leuven.© ACR
Redactie KW

Kévin Hoggas, de middenvelder van Cercle Brugge liep op de vorige speeldag tegen OH Leuven tegen een rode kaart aan. Hij is drie speeldagen geschorst, nu zondag in Oostende en ook de eerste twee wedstrijden in de volgende competitie. Nu het definitieve behoud is gerealiseerd, is iedereen bij groen-zwart alvast zeer opgelucht.

Tijdens de wedstrijd Cercle Brugge – OH Leuven (3-0) van zaterdag kreeg Kévin Hoggas net voorbij het halfuur een rode kaart onder de neus geduwd door scheidsrechter D’Hondt, nadat hij de VAR-beelden bekeken had. Hoggas had zich met een slaande beweging richting zijn tegenstander, Isaac Asante, los gerukt en werd hiervoor na het zien van de beelden van het veld gestuurd.

Het parket van de KBVB vorderde maandag drie speeldagen schorsing en een boete van 3.000 euro als minnelijke schikking tegen de Franse middenvelder. Cercle en de speler gaan hiertegen niet in beroep en zo zal hij zondagavond met Cercle de West-Vlaamse derby in Oostende missen. Hij is drie matchen geschorst en is er dus ook de eerste twee matchen van volgend seizoen niet bij, want Hoggas ligt nog tot midden 2022 onder contract bij Cercle. Indien men nog niet zeker was geweest van het behoud, had men beroep aangetekend.

“We hebben niet gevierd, maar zijn uiteraard heel tevreden en vooral opgelucht”

Deze week wordt ook het beroep van Dimitar Velkovski behandeld, hij kreeg in beroep twee speeldagen en één voorwaardelijk. Verwacht wordt dat de Bulgaar er in Oostende niet zal bij zijn.

Seizoenafsluiter

Leonardo Da Silva Lopes liep eind vorige week een hamstringletsel of een scheurtje op en ook zijn seizoen is zo goed als voorbij. Het wordt komend weekend voor de seizoenafsluiter van Cercle opnieuw sleutelen voor trainer Yves Vanderhaeghe. “Ik beschik gelukkig niet over elf spelers. Er zijn nog andere jongens die reeds ingevallen zijn en het goed doen, zoals Alexander Corryn de voorbije twee weken. Ik heb een enthousiaste groep die veel wil bijleren. De leergierigheid bij de jongens is enorm groot, met de fouten die ze ook wel maken. Maar het is vooral leuk om voor zo een groep te staan.”

Na het verlies van Moeskroen maandagavond tegen Antwerp en de honderd procent zekerheid geeft Vanderhaeghe de spelersgroep woensdag een vrije dag. De trainer had die bij de officiële redding aan de spelersgroep beloofd.

Voorbereiding

Dinsdagmorgen voor aanvang van de training waren er vooral veel blije gezichten in de kleedkamer. “We hebben niet gevierd, maar we zijn uiteraard heel tevreden en vooral opgelucht”, zegt Cerclewoordvoerder Louis-Philippe Depont. “We vonden het niet gepast om hoog van de toren te blazen aangezien de doelstellingen voor aanvang van dit seizoen hoger lagen. Na een goede start zijn we onverhoopt in die situatie terechtgekomen.”

“We willen er nu alles aan doen om vanaf donderdag de wedstrijd van zondag in Oostende zo goed als mogelijk voor te bereiden en om ook daar een resultaat neer te zetten. De trainer heeft in die zin dinsdagmorgen ook de groep toegesproken.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.