Cercle Brugge moet op zoek naar nieuwe assistent-trainer

Radhi Jaïdi overlegt met Yves Vanderhaeghe. © Cercle Brugge
Redactie KW

Groen-zwart zal zijn technische staf wat moeten herschikken, want het nam afscheid van assistent-trainer Radhi Jaïdi. Zijn vertrek hing al een tijdje in de lucht maar werd donderdag officieel. Hij wordt hoofdtrainer in zijn thuisland bij het Tunisische Espérance Sportive de Tunis waar hij de voorzitter goed kent. Hij ondertekende er een contract voor twee seizoenen.

Het was Paul Mitchell, bevoegd voor het sportieve beleid bij AS Monaco, die Radhi Jaïdi in februari van dit jaar aan de technische staf van groen-zwart had toegevoegd, als assistent van hoofdcoach Yves Vanderhaeghe.

105 internationale caps

Radhi Jaïdi (45) is een voormalige centrale verdediger en was tussen 1996 en 2009 goed voor 105 internationale caps voor Tunesië, waarin hij zeven keer scoorde. Tijdens de Africa Cup fungeerde hij in 2008 als aanvoerder.

Als trainer ging hij halfweg 2014 aan de slag assistent bij de U21 van Southampton en later bij diezelfde club als hoofdcoach bij de U23. In november 2019 trok hij voor een jaar naar de VS en werd hij trainer in Connecticut in de USL Championship bij Hartford Athletic.

Daarna volgde Cercle Brugge en moest hij onder de toenmalige trainer Paul Clement vooral een oplossing bieden voor de taalbarrière met de spelers, want hij sprak vlot Arabisch, Frans en Engels en had een groot aandeel in de ontwikkeling van de Afrikaanse spelers.

Toen Clement kort daarna vertrok en Jaïdi na zijn quarantaine bij Cercle aan de slag ging hadden Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel ondertussen het roer overgenomen. Ook voor dit seizoen bleef de assistent aan boord.

Selectie derby tegen Club

Nu gaat Jaïdi in op een nieuwe uitdaging, bij Espérance Tunis, die als recordkampioen tot de populairste en meest succesvolle teams van Tunesië behoort. Jaïdi, ex-speler van ES de Tunis, wordt er nu dus hoofdtrainer. Sportief directeur Carlos Avina zoekt nu bij Cercle een opvolger met hetzelfde profiel als Jaïdi.

Yves Vanderhaeghe selecteerde ondertussen twintig spelers voor de Brugse derby van vrijdagavond: Didillon, Warleson, Bruzzese, Vitinho, Daland, Popovic, Decostere, Raux-Yao, Velkovski, Corryn, Utkus, Vanhoutte, Lopes Da Silva, Waldo, Denkey, Hotic, Deman, Somers, Sampers, Ackx. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier