Cercle Brugge lijdt tegen Antwerp opnieuw zuur puntenverlies

Cercle-coach Vanderhaeghe blijft met kopzorgen zitten. © KURT DESPLENTER BELGA

Het wordt stilaan een cliché voor Cercle Brugge: verliezen met een doelpunt verschil. Ook tegen Antwerp had groen-zwart goede bedoelingen, maar in de zone van de waarheid is er toch maar weinig efficiëntie. Zo kon de Great Old op een diefje en met de hulp van de VAR met 0-1 winnen.

Cercle Brugge wilde in de competitie zo graag eens de drie punten pakken en dan liefst nog eens in eigen huis waar groen-zwart nog niet kon winnen. Met een punt tegen Standard op de voorbije speeldag schoot Cercle niet zoveel op. Yves Vanderhaeghe gaf vertrouwen aan de ploeg die dat gelijkspel behaalde. Enkel de geelgeschorste Da Silva Lopes werd vervangen door de uit schorsing terugkerende Utkus.

Magere eerste helft

Cercle begon gretig aan de wedstrijd en nam het meeste initiatief. Daland kopte ruim naast het doel. Kort daarna stond Millan oog in oog met Butez na een doorgeschoten schot van Matondo. De doelman gooide zich echter prima voor de bal. Afwerken bleef een probleem zo leek voor groen-zwart. Tussenin kreeg Somers voorin een stevige por van een speler van Antwerp, maar scheidsrechter D’Hondt gaf geen krimp.

Ondertussen viel de regen met bakken uit de hemel en werd Corryn na halfweg de eerste helft geblesseerd vervangen door Velkovski. Misschien was dit wel de oorzaak dat het ritme uit de match verdween. Cercle liet tot dan een goede indruk na, had het betere spel, maar miste de overtuiging en kwam net zoals Antwerp amper aan kansen toe. Na een al bij al flauwe eerste helft die de nodig kruiding miste bleef het op 0-0.

VAR-penalty

Zowel Cercle als Antwerp begonnen de tweede helft met dezelfde elf. Veel beterschap leek er op het eerste zich niet te zijn tot de VAR na tien minuten ingreep. Nadat scheidsrechter D’Hondt het spel stillegde voor een botsing tussen Engels en Utkus vroeg Antwerp om een strafschop na vermeend handspel van de Cerclespeler. D’Hondt ging de beelden bekijken en gaf de bezoekers gelijk tot onbegrip van de groen-zwarte aanhang. Topschutter Frey zette de elfmeter om en zo Antwerp onverdiend op voorsprong. Cercle bleef proberen. Maar eens in het strafschopgebied van de tegenstander geraakte vond men maar weinig oplossingen. Ook niet toen Denkey in de plaats kwam van Millan.

Michael Frey zorgde via een strafschop voor de enige Antwerpse treffer.
Michael Frey zorgde via een strafschop voor de enige Antwerpse treffer. © KURT DESPLENTER BELGA

De sfeer werd ondertussen grimmiger in het Jan Breydelstadion, zeker toen de arbiter prompt geel trok voor Daland nadat Samatta vooraf een felle overtreding beging. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd was er een vrije trap voor Hotic, Butez tikte met de vingertoppen over doel. Een nieuwe nederlaag loerde om de hoek voor groen-zwart. En dat werd ook realiteit. Antwerp won onverdiend met het kleinste verschil en daar konden ze zeer gelukkig mee zijn. Cercle daarentegen krijgt het week na week moeilijke, nu ook Beerschot dichter komt. Maar om punten te sprokkelen, moet je scoren. (ACR)

Cercle Brugge- Antwerp 0-1.

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho (83’ Popovic), Daland, Sousa, Corryn (23’ Velkovski), Utkus (74’ Vanhoutte), Van der Bruggen, Hotic (83’ Deman), Matondo, Somers, Millan (74’ Denkey).

Doelpunten: 57’ Frey 0-1 (pen.).

Gele kaarten: 38’ Vines, 45’ Hotic, 51’ Sousa, 60’ Yusuf, 62’ Verstraete, 70’ Samatta, 70’ Daland, 89’ De Laet, 90’ Vanhoutte.