Cercle Brugge kwartfinalist in de beker na 3-1 winst tegen KV Oostende

Cercle mag vieren na 3-1 tegen Oostende. Groen-zwart stoot door in de beker.©JASPER JACOBS BELGA
Cercle mag vieren na 3-1 tegen Oostende. Groen-zwart stoot door in de beker.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

Yves Vanderhaeghe heeft tegen een ex-club zijn eerste winst met Cercle beet. Groen-zwart kwam eerst op achterstand, keerde daarna de situatie helemaal om en gaat verdiend een ronde verder in de Croky Cup.

Cercle Brugge en KV Oostende mochten dinsdagavond de achtste finales van de Croky Cup openen. Yves Vanderhaeghe wilde bij Cercle roteren en spelers die hij tegen KV Mechelen en op OH Leuven niet had opgesteld aan het werk zien. Vaste klanten als Didillon, Taravel,Vitinho, Hotic, Ugbo, Musaba en Van der Bruggen waren er niet bij. Enkele van hen begonnen wel als bankzitter.

Met korte mouwen

Bij Oostende waren er weinig verrassingen in de basiself van coach Blessin. De topschutter werd voorin vervangen door de Oostenrijker Kvasina. Oostende nam meteen een felle start en dat leverde meteen een eerste doelkans op voor Gueye. Bruzzese had een goede voetreflex in huis. Voetbal bij drie graden onder nul? De Schotse ijsbeer Bates leek daar weinig problemen mee te hebben en speelde bij Cercle met korte mouwen en zonder handschoenen.

Het speelveld werd sedert maandagnamiddag afgeschermd met zeilen om niet bevroren te geraken en het lag er van op afstand behoorlijk bij. KVO hield de match in handen. Een afgeslagen voorzet werd door Bataille vol op zijn rechter genomen. Zijn schot week af en hobbelde traag naast de kooi van Bruzzese, die even later na twintig minuten spelen nog eens alles uit zijn kast moest halen op een schot van Kvasina.

Oostende op voorsprong

Het bleef vooral eenrichtingsvoetbal en het doelpunt voor Oostende hing in de lucht. Het kwam er dan ook na ongeveer een half uur wedstrijd, mede door balverlies van Kanouté. Gueye tikte op het gepaste moment door naar Batzner en faalde niet. Met een gekruist schot in de verste hoek zorgde hij voor 0-1.

Luttele minuten later stond het alweer gelijk. De bal geraakte niet weg in de zestien en zo kwam Deman in balbezit, in een geharrewar nam hij tussen een bos van Oostendenaars zijn gewezen ploegmaat Hubert te grazen. Na die goal werd Cercle de betere ploeg en Deman kwam tot twee keer toe dicht bij zijn tweede treffer. Vooral bij zijn tweede poging vond hij dit keer wel Hubert op zijn weg en die hield hij zijn ploeg recht. Zo bleef het na de eerste helft 1-1.

Korte comeback Deuro

Bij Cercle mocht de 20-jarige Aldom Deuro dit seizoen een eerste keer aan een officiële match beginnen. Hij is ondertussen aan zijn tweede jaar bij Cercle en maakte bij zijn komst meteen indruk in een oefenwedstrijd in Heist tegen RC Lens, zij het als rechtsachter. Nadien kende de Malinees vooral ups en downs en blessures zorgden ervoor dat hij niet echt meer aan de oppervlakte kwam. Na ruim een uur moest hij er dan ook met krampen af.

Yves Vanderhaeghe kan met zijn ploeg verder bekeren.©KURT DESPLENTER BELGA
Yves Vanderhaeghe kan met zijn ploeg verder bekeren.©KURT DESPLENTER BELGA

Bij aanvang van de tweede helft koos Blessin dan toch voor Sakala. Hij kwam in de plaats voor Gueye. Maar het was Cercle en opnieuw youngster Deman die alleen voor Hubert kwam. De Knokkenaar kon niet besluiten, maar beging ook een overtreding. Aan de overzijde behoedde Bruzzese zijn team dan weer van een achterstand, tot twee keer toe zelfs op riante pogingen voor Sakala.

Cercle blijft dreigen

Op het uur bracht Blessin met Marquet en Vandendriessche nog twee nieuwe krachten in. Toch bleef Cercle de meest dreigende ploeg. Hubert, tot dan een foutloze partij, kwam iets te laat bij een lange bal van Hoggas en Denkey scoorde zijn eerste voor Cercle met een achterwaartse kopbal. Er volgden langs weerszijden een pak wissels. Denkey pakte daarna nog eens uit met een afstandschot dat net naast ging.

Cercle rook de kwalificatie en de ingevallen Ugbo zorgde voor die beslissing. De spits stond nog maar net op het veld en verlengde een kopbal van Somers in doel. Hoggas had nog een vierde goal aan de voet, maar zijn geplaatste bal ging net over de kruising. 3-1 was voor Cercle voldoende om door te stoten.

Eindelijk thuiswinst

Een opsteker voor groen-zwart en vooral goed voor het vertrouwen. Ook al omdat ze thuis sinds begin oktober nog eens konden winnen. Donderdag na de laatste bekermatch wordt er geloot en kent groen-zwart zijn volgende tegenstander. KVO kan in de competitie nu alles op die vierde plaats zetten. (ACR)

Cercle Brugge – KV Oostende 3-1.

Cercle Brugge: Bruzzese, Biancone, Bates, Pavlovic, Velkovski, Da Silva Lopes, Kanouté (79’ Vanhoutte), Hoggas, Deuro (65’ Van der Bruggen), Deman (78’ Somers), Denkey (87’ Ugbo).

KV Oostende: Hubert, Théate, Tanghe (70’ Thiam), Capon, Bataille, D’Haese (78’ Ndicka), D’Arpino (60’ Vandendriessche), Batzner (60’ Marquet), Hjulsager, Kvasina, Gueye (46’ Sakala).

Doelpunten: 29’ Batzner 0-1, 32’ Deman 1-1, 64’ Denkey 2-1, 90’ Ugbo 3-1.

Gele kaarten: 34’ Deman, 58’ Denkey, 81’ Van der Bruggen, 90’ Thiam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.