Cercle Brugge houdt stand op Beerschot en wint met 0-1

© (Foto BELGA)

De weergoden zorgden zaterdagavond op het Kiel vooral voor een natte wedstrijd tussen Beerschot en Cercle Brugge. Bij aanvang van de tweede speelhelft gingen de hemelsluizen helemaal open. Scheidsrechter Boucaut liet de spelers nog tien minuten ploeteren, maar stuurde uiteindelijk iedereen terecht naar binnen.

Na een zondvloed lag het veld, vooral op de zijkanten, er zeer drassig bij. Voetballen was haast onmogelijk, maar het licht kwam wel op groen toen de spelers na een half uur met hun opwarming begonnen. Na een nieuwe inspectie floot de scheidsrechter uiteindelijk dan toch af en moesten de resterende 35 minuten dinsdagavond afgewerkt worden. Cercle had die avond een 0-1 voorsprong te verdedigen, nadat het in het weekend dichtbij de rust op voorsprong was gekomen via Deman.

Beide ploegen mochten voor het vervolg van de match overigens een andere ploeg opstellen dan die van zaterdag. Gewisselde spelers mochten niet meer aantreden. Ook spelers die zaterdag speelden en niet mochten starten konden niet invallen. Van der Bruggen werd niet geselecteerd bij Cercle. Hij ondervond nog last aan de voet na een kwalijke trap die zaterdag niet werd bestraft. Hierdoor kwam Da Silva Lopes in zijn plaats en mochten Somers en nieuwkomer Rubio op de bank plaatsnemen. Warleson, die in het weekend vader werd van een zoon Jason, bleef als derde doelman in Brugge.

Beerschot zocht in de resterende 35 minuten uiteraard het doel van Cercle op en kwam tot vooral stilstaande fasen en enkele hoekschoppen. Cercle stond onder een goede Utkus opnieuw secuur te verdedigen. Groen-zwart zocht vooral de tegenaanval op, zij het zonder gevaar. In de slotfase zorgde Dom nog voor een schot naast de kooi van Didillon, Het werd daarna nog even spannend met een vrije trap van Holzhauser. Frans trapte in de rebound over. Er volgden nog twee corners voor de Ratten, maar groen-zwart hield stand. Cercle wint zo zijn openingswedstrijd en dat is van in het seizoen van de promotie geleden, 4 jaar terug met 1-2 op Westerlo. (ACR)

Beerschot- Cercle Brugge 0-1

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Daland, Miangue (36’ Popovic), Decostere, Utkus, Vanhoutte, Van de Bruggen (55’ Lopes), Hotic, Deman, Denkey (90+1 Somers).

Doelpunt: 40’ Deman 0-1.

Gele kaarten: 50’ De Smet, 52’ Deman.