https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge hoopt nog maar eens op een kentering, zondag tegen Standard

Cercle kon bij Beerschot in extremis nog een punt halen.©JASPER JACOBS BELGA
Cercle kon bij Beerschot in extremis nog een punt halen.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

De wedstrijden volgen elkaar vlug op in de Jupiler Pro League. Zo ook voor Cercle Brugge. Volgende woensdag gaat groen-zwart, voordat het richting Kortrijk trekt, naar de Bosuil. Nu zondag is Standard te gast in het Jan Breydelstadion. De nieuwe spits Kévin Denkey is fit en behoort zo goed als zeker tot de selectie.

Geruchten zijn er altijd tijdens de transferperiodes. Zo wordt Hannes Van der Bruggen aan Cercle Brugge gelinkt. De aanvoerder van KV Kortrijk is er einde contract en zoekt een nieuwe uitdaging. Voor de middenvelder was er twee jaar geleden blijkbaar interesse van de New York Red Bulls, waar Paul Mitchell bij Red Bull International Soccer toen sportief de lijnen uitzette. Diezelfde Mitchell fungeert nu als technisch directeur bij AS Monaco én Cercle.

Nieuwkomer Kévin Denkey

Ondertussen vertrok Johanna Omolo bij groen-zwart en de Japanse centrale verdediger Naomichi Ueda zou dicht bij het Franse Nimes staan, waar vorig weekend de aanvaller Kévin Denkey de omgekeerde beweging maakte. “Hij is fit en inzetbaar”, weet coach Paul Clement. “Hij kan als diepe spits uit de voeten of samen voorin met een andere aanvaller. Hij heeft een goede persoonlijkheid en heeft zich goed geïntegreerd binnen de groep. Kévin werkt hard, zowel in de gym als op het veld. Ik kijk er naar uit, naar zijn betrokkenheid binnen het team, komend weekend.”

Technisch directeur Carlos Avina maakt binnen de sportieve staf verder werk van de nodige versterking. Volgens Clement staat Cercle dicht bij de overgang van een nieuwe speler. Maar iemand een contract laten ondertekenen is volgens hem niet altijd even gemakkelijk en zelfs ingewikkeld. “Je moet zowel met de speler als de manager rekening houden.”

Punten pakken

Cercle greep woensdag op het Kiel bij Beerschot in extremis nog een punt in de slotfase. Misschien wel het kantelmoment waar de Cerclecoach reeds enkele weken op hoopte. Het hard labeur van zijn ploeg werd beloond en dat gaf de groep uiteraard een goed gevoel. “Onze negatieve reeks werd op die manier een halt toegeroepen”, gaat Clement verder. “Dat punt is echter niet voldoende. We willen meer en moeten ook meer, maar het is zeker een stap in de goede richting.”

“We moeten nu verbeteren, want er komen belangrijke matchen aan” – Coach Paul Clement

Het eerste gelijkspel van Cercle in deze competitie mildert echter niet dat de situatie complex en gevaarlijk blijft. Clement: “We moeten nu verbeteren, want er komen belangrijke matchen aan. De goede prestaties in de voorbije wedstrijden moeten nu in een positief resultaat omgezet worden. De ganse ploeg bleef knokken en dat stemt mij tevreden. Het punt op Beerschot was in die zin ook mentaal belangrijk. Na het herbekijken van de match moesten we daar eigenlijk gewonnen hebben ”, vindt de coach. “Alle statistieken spraken in ons voordeel. Ook tactisch en defensief stak het goed in elkaar. Dat zijn zaken waar we nu verder op moeten bouwen.”

Twee nieuwe ploegen

Cercle speelde op de eerste speeldag de heenmatch op Standard. Voor groen-zwart was het de eerste verliespartij met een goal verschil. “Het lijkt wel een eeuwigheid geleden. Zowel zij als wij hebben ondertussen een andere ploeg, spelen ook in een andere stijl.” Onder hun nieuwe coach Mbaye Leye won Standard vorig weekend een eerste keer, tegen Waasland-Beveren. “Het strookte niet zozeer in hun manier van spelen, hoe zij verdedigen of het talent dat zij hebben. De moeilijkheid was vooral scoren. Daar hebben ze nu een oplossing voor gevonden door Klauss over te nemen van Hoffenheim”, besluit Clement.

Bij groen-zwart heeft iedereen de midweekmatch van woensdag goed doorstaan. Met uitzondering van Robbe Decostere, die ondertussen zonder brace beweegt, is iedereen fit. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten