Cercle Brugge hervat maandag met de eerste trainingen: “We zijn zeer productief en ambitieus op transfermarkt”

Redactie KW

De vakantie zit erop voor de spelers van Cercle Brugge. Sportief directeur Carlos Aviña en de technische staf zijn ondertussen volop bezig met de samenstelling van de A-kern voor komend seizoen. Vooral in de aanval en defensief is er versterking nodig.

Carlos Aviña verblijft momenteel in Mexico en daar heeft hij een goede reden voor. Hij treedt er zaterdag 12 juni in het huwelijk met zijn verloofde Maite. Daarnaast is hij de klok rond, zeven dagen op zeven, bezig met hoe Cercle er komend seizoen moet uitzien.

“Met de keepers zitten we goed”, opent hij. “We willen de ploeg in elke linie versterken en zoeken vooral naar verdedigers en aanvallers. Er is al Daland en we blijven zeer productief en ambitieus op de transfermarkt bezig. Het gaat traag, want veel ploegen zijn nog hun planning naar volgend seizoen toe aan het maken.”

Er is een duidelijke trend merkbaar bij alle ploegen dat transfers tot op vandaag uitblijven.

“Er zijn enkele factoren die wij niet in de hand hebben. Het is vraag en aanbod. Alles komt nu pas in een stroomversnelling. We werken hard en er zijn enkele opties. Hopelijk kunnen we spoedig enkele nieuwe namen bekendmaken. Soms is het beter te wachten op een goede speler dan iemand te laten tekenen van wie we niet echt honderd procent zekerheid hebben.”

Zo bedraagt de investering voor Daland meer dan 1 miljoen euro, voor zijn ploeg IK Start de duurste uitgaande transfer uit zijn geschiedenis. Hoever staat het voor de andere linies?

“In het middenveld denk ik zitten we goed. Met Vanhoutte die eind vorig seizoen naar een goede vorm toegroeide. Van der Bruggen moet voor ervaring en leiderschap zorgen en met Kanouté en Da Silva Lopes hebben we talent in huis. Beiden zijn er klaar voor. Er zal een straffe concurrentie zijn. Als er niemand vertrekt, wat uiteraard niet de bedoeling is, betekent dat niet zozeer dat we er geen extra middenvelder bijnemen.”

Jullie willen uiteindelijk een groep van 24, 25 spelers, niet?

“We rekenen hierbij onze eigen jeugdspelers en die van AS Monaco. Zo verwachten we van bij hen een middenvelder. Een heel interessante speler.”

De ploeg willen we in elke linie versterken, we zoeken vooral verdedigers en aanvallers

“Wij willen jonge getalenteerde spelers bij onze club voort laten ontwikkelen. Hij was uitstekend toen we hem daar tijdens ons bezoek aan het werk zagen. Yves en de volledige staf waren zeer onder de indruk. Met hem komt er nog een tweede speler uit de B-ploeg van ASM mee, een centrale verdediger. Die is zeer matuur en klaar voor de volgende stap. Het is aan ons om hem sterker te maken.”

En Belgische spelers?

“Ondertussen hebben we toch een sterke basis. Naast de ervaring van Bruzzese en Van der Bruggen zijn er de jongens uit de eigen academy . Dat bracht het totaal eind vorig seizoen op zeven. Zij blijven. Uiteindelijk zoek ik nog naar een potentiële Belgische speler die ons kan versterken.”

Je geeft het al aan, naast de eigen jeugdspelers van wie enkele een boost kregen?

“Decostere, Vanhoutte, Deman, Somers, Cassaert en ook Zutterman, Suffys, Sampers, Scholaert, Koshi en Ackx starten de voorbereiding om zich te bewijzen. Lucker is voort aan het herstellen van een ernstige blessure. Er zal hard gevochten moeten worden om een basisplek. De concurrentie wordt zwaar en die opportuniteit staat voor iedereen open.”

Alimani Gory keert na zijn uitleenbeurt bij Troyes terug. Wat zijn de plannen?

“Zij lichtten de optie niet. We zullen zien hoe hij het de eerste weken doet. Daarna zullen we in samenspraak met zijn manager beslissen of hij blijft of niet. Wat voor hem en voor ons de beste optie is. Er is wat interesse, vooral uit Frankrijk. Met Ueda was het al eerder duidelijk dat hij in Nimes zou blijven omdat hij betrokken werd in de transfer van Denkey.”

Keren de andere geleende spelers niet terug?

“De optie voor Bates hebben wij niet gelicht. Ugbo wilden we houden, maar uiteindelijk en begrijpelijk wil hij ingaan op de voorstellen van andere ploegen. Hij droomt ervan om Europees te voetballen en zal daar in zijn transfer zeker rekening mee houden. Pavlovic, Biancone en Musaba keerden naar AS Monaco terug, omdat zij een kans krijgen binnen de eerste ploeg. Het is aan hen om zich te bewijzen. Marcelins blessure lijkt erger dan eerst werd gedacht. Hij onderging een ingreep en is nu aan het revalideren. Dat is nu een prioriteit. Misschien beslist AS Monaco tijdens de wintermercato dat hij er best aan doet om naar Cercle terug te keren.”

Wat is concreet de ambitie komend seizoen?

“We willen halfweg het klassement eindigen, het talent voort ontwikkelen en fysiek tot de beteren behoren. Maar in de eerste plaats stabiliteit en een constante creëren. De volledige technische staf blijft behouden. Dat is de eerste stap. De voorbije jaren was er een te groot verloop van spelers. Dat willen we nu vermijden. Tijdens ons bezoek aan AS Monaco is gebleken dat we met hen één geheel vormen.”

“Ik heb de spelers toen ze met vakantie vertrokken zeer duidelijk gemaakt dat het nieuwe seizoen toen al was begonnen. Dat ze verantwoordelijk moesten zijn, met een juiste mentaliteit de nodige rust moesten nemen. Iedereen blijft ondertussen betrokken en heeft grote honger om aan de nieuwe competitie te beginnen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier