Cercle Brugge heeft al een nieuwe trainer om Yves Vanderhaeghe op te volgen

Dominik Thalhammer. © (Foto BELGA)
Redactie KW

De 51-jarige Oostenrijker Dominik Thalhammer ondertekende een verbintenis met groen-zwart tot juni 2023 en volgt als hoofdtrainer Yves Vanderhaeghe op die eerder op de dag verrassend werd ontslagen.

Volgens Cercle Brugge beschikt Thalhammer over een schat aan ervaring en skills waarmee hij reeds solide resultaten boekte. “Als coach was Dominik Thalhammer tussen juli 2020 en september 2021 actief voor het Oostenrijkse LASK Linz. In zijn eerste match als coach van LASK, tijdens de 1/8ste finales van de Europa League, nam hij het meteen op tegen Manchester United.”

Tijdens de Europese campagne van vorig seizoen nam LASK het in de Europa League-groepsfase onder meer op tegen Antwerp, nadat het in de kwalificatiewedstrijden Sporting CP (Portugal) en DAC Streda (Slovakije) uitschakelde. Die laatste kwalificatie was overigens met 7-0 tegen Bernd Storck, ook al een bekende bij Cercle die toen als trainer op de bank zat bij de Slovaakse club.

Uiteindelijk zou LASK Linz in groep J op een derde plaats eindigen (na Tottenham en Antwerp) met 10 punten uit 6 wedstrijden.

In de Oostenrijkse Bundesliga eindigde Thalhammer met LASK Linz afgelopen seizoen op een vierde plaats. Voor het eerst in 21 jaar bereikte het team ook de Oostenrijkse bekerfinale. Dit seizoen schakelde Thalhammer Vojvodina (Servië) en St. Johnstone (Schotland) om zo LASK Linz te kwalificeren voor de UEFA Europa Conference League-groepsfase. Begin september werd hij er ontslagen en was hij dus een vrije trainer.

In het verleden was Thalhammer ook al 10 jaar actief in verschillende functies voor de Oostenrijkse voetbalbond, waaronder in de ontwikkeling van jonge spelers en grotendeels het trainen van het nationaal damesteam. “Als coach staat hij bekend als iemand die high-intensity voetbal op de mat brengt met veel pressing en een gezonde agressiviteit naar voor”, aldus Cercle.

Thalhammer is de eerste Oostenrijkse trainer ooit bij groen-zwart en moet samen met zijn assistenten Jimmy De Wulf en Miron Muslic, ook al een Oostenrijker, groen-zwart zo vlug mogelijk uit de degradatiezone halen. Maandagnamiddag wordt die nieuwe trainer van Cercle officieel voorgesteld. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier