Cercle Brugge gaat in Oostende voor derde winst op rij

Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) tijdens de match tussen Cercle Brugge en Beerschot.©KURT DESPLENTER BELGA
Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge) tijdens de match tussen Cercle Brugge en Beerschot.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Groen-zwart is zondagavond op de slotspeeldag van de reguliere competitie te gast bij KV Oostende. “Als prof speel je om te winnen”, klinkt trainer Yves Vanderhaeghe strijdvaardig. “Nu we gered zijn, spelen we bevrijd. Ik ben benieuwd hoe mijn ploeg daarmee zal omgaan.”

KV Oostende maakt bij winst en verlies van Anderlecht in STVV deel uit van de eerste vier. Voor Cercle is de West-Vlaamse derby voor de prestige. Bij winst in de Diaz Arena zou dit voor groen-zwart de derde keer op rij zijn, en dit voor de eerste keer dit seizoen.

“Geen stress”

“Dat is niet zo evident”, vindt Vanderhaeghe. “Overigens zijn er daar in deze competitie nog maar weinig ploegen in geslaagd. Er is geen stress en het is aan mijn ploeg om voor de laatste keer nog eens alles te geven. Het zou mooi zijn om het seizoen mee af te sluiten ”, weet de trainer van Cercle, die met Oostende in het seizoen 2016-’17 de bekerfinale, play-off 1 en een Europees ticket veroverde.

“Alle mensen die er nu aan het werk zijn kan ik alleen maar feliciteren met het parcours dat ze tot nu toe hebben afgelegd. Ze doen tot op de laatste speeldag mee om in play-off 1 te geraken, die zelfs uit vier in de plaats van zes ploegen bestaat”, looft Vanderhaeghe zijn tegenstander. “ Ik doe mijn hoed af voor dit team die toch van nul is moeten herbeginnen. Tot waar Oostende vandaag staat, is het een meerwaarde voor het Belgische voetbal. Week na week hebben een fysieke aanwezigheid. Met enorm veel engagement gaan ze telkens voor de winst”, aldus de coach.

Bruzzese in doel

Cercle mist zondag de geschorste Hoggas en Velkovski. Ook Lopes, Bates, Marcelin en Raux-Yao zijn out. Didillon sukkelt met een enkelblessure en wordt in doel vervangen door Bruzzese, die in de beker tegen Oostende en op Anderlecht het zeer aardig deed. Biancone keert terug uit schorsing. (ACR)

Dit zijn de 18 geselecteerde Cerclespelers: Bruzzese, Warleson, Vitinho, Taravel, Decostere, Pavlovic, Corryn, Cassaert, Biancone, Deuro, Vanhoutte, Dekuyper, Van der Bruggen, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey en Deman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier