Cercle Brugge en Marc Vanmaele gaan uit elkaar

Marc Vanmaele is niet langer algemeen coördinator bij Cercle Brugge.© ACR
Marc Vanmaele is niet langer algemeen coördinator bij Cercle Brugge.© ACR
Redactie KW

Marc Vanmaele was als algemeen coördinator aan zijn vierde seizoen begonnen bij groen-zwart. De samenwerking werd nu in onderling overleg beëindigd.

Eén dag na het ontslag van hoofdtrainer Paul Clement en zijn assistent Nigel Gibbs neemt Cercle Brugge nu ook afscheid van algemeen coördinator Marc Vanmaele. “Met veel voldoening kijk ik terug op vier intense maar boeiende jaren bij groen-zwart. Ik wens hen alle succes toe in de toekomst”, aldus de West-Vlaming op de website van Cercle.

Marc Vanmaele (61) uit Ruiselede maakte destijds de opstart van Focus TV in Jabbeke mee en samen met de broers Philip en Patrick Coulier de fusie met WTV. Daarna werkte hij als gedelegeerd bestuurder voor AVS, de Oost-Vlaamse televisiezender en stond hij aan de wieg van de digitale televisie met Stories TV.

Daarna volgde drie jaar voetbalclub Sporting Lokeren, en na enkele korte projecten koos hij het jaar nadien opnieuw voor een job in het voetbal, bij Cercle Brugge.

Adviserende rol

Na de overname door AS Monaco in 2017 kwam Vanmaele in dienst op voorspraak van zijn streekgenoot Filips Dhondt, die bij de Franse club begon als managing director en daarna als raadgever van Vadim Vasilyev, de voormalige vicepresident. Bij de overname door AS Monaco had Dhondt vooral een adviserende rol, onder andere binnen de kapitaalsverhoging voor een tweede ploeg en als link tussen AS Monaco en Cercle.

Samen met de intussen ook al vertrokken sportief directeur François Vitali en de toenmalige trainer Frank Vercauteren werkte Vanmaele bij groen-zwart het jaar nadien mee aan de sportieve terugkeer naar 1A en aan de professionalisering.

“We willen Marc Vanmaele bedanken voor het vele werk en dito inspanningen die hij voor de Vereniging heeft geleverd”, klinkt het bij Cercle. Wie hem zal opvolgen, is nog niet duidelijk. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.