Cercle Brugge bijt in het zand tegen STVV

© (Foto BELGA)

Cercle Brugge dat blijft wachten op de eerste thuiswinst kwam dit keer vroeg op achterstand na een blunder van Didillon en kwam die opdoffer niet meer te boven. Ook niet toen STVV met tien verder moest. Wat de thuisploeg probeerde, het leek niet te lukken tegen een stugge verdediging. Groen-zwart zakt dieper weg in de rangschikking. De Limburgers pakken na één op twaalf nog eens een driepunter.

Na de 2-1 op Seraing voerde Yves Vanderhaeghe bij Cercle nog maar eens twee wijzigingen door. Da Silva Lopes nam de plaats in van Van der Bruggen en centraal achterin speelde Miangue in de plaats van Popovic. Het blijft dus blijkbaar zoeken naar een juist patroon.

Cercle liep in de aanvangsfase wat achter de feiten aan en dat werd er niet beter op toen STVV kon scoren, dankzij de hulp van Didillon. Op een lange bal van achterin werd Mboyo tegen zijn gewezen ploeg diep gestuurd. De doelman van Cercle trapte naast de bal en zo kon Mboyo de bal terugleggen tot bij nieuwkomer Hayashi die maar voor het inleggen had. De fase werd echter door de assistent afgevlagd, maar de VAR keude de goal wel goed.

Cercle kreeg geen grip op de wedstrijd en het was vooral STVV die het balbezit opeiste en met een gezonde agressie groen-zwart te lijf ging. De thuisploeg leek het daar moeilijk mee te hebben en kwam amper in de buurt van de Limburgse doelman Schmidt. Na bijna halfweg viel er dan toch een opening in de stugge defensie van de bezoekers. Millan kon alleen op doel afgaan, maar verkeek de unieke kans op de gelijkmaker door op Schmidt te trappen. Daarna werd alles wat slordiger, ook bij STVV. Meer dan een centraal schot op de keeper van Rubio kwam Cercle voor de rust niet.

Bij aanvang van de tweede helft duwde groen-zwart het gaspedaal in. Met de steun van de fans trok men richting Schmidt. Cercle nam de wedstrijd duidelijk steviger in handen, maar in de zone van de waarheid bleef het stroken. Wie dacht dat het beter zou gaan toen STVV opeens met tien verder moest kwam bedrogen uit. De aan de rust ingevallen Reitz ging iets te stevig in op Deman en kreeg meteen rood. Ook na het zien van de beelden bleef scheidsrechter Boterberg bij zijn beslissing.

Cercle gooide nu alles naar voor, voerde ook nog enkele wissels door en STVV kon nog enkel verdedigen en proberen stand te houden. Een kwartier voor het einde ging een kopbal aan de verkeerde kant van de paal. Wat de thuisploeg maar leek te proberen, de bezoekers wilden niet breken. In de zes minuten toegevoegde tijd die nog volgden trapte Millan via Schmidt in het zijnet. En daar bleef het bij.

Cercle sloeg teveel het middenveld over en koos voor de lange bal. Groen-zwart lijkt opnieuw op weg om de wedstrijden die moeten gewonnen worden te verliezen. En zoals in vele matchen vorig seizoen nu al met een goal verschil. Nul op zes tegen Seraing en STVV, daar hadden ze meer van verwacht.

Ook voorin lijkt een speler als Ugbo gemist te worden, maar dat was al langer duidelijk. Deze jonge groep mist nog maar eens aan ervaring. Vanderhaeghe en zijn groep hebben nu veertien dagen de tijd om de koppen bij elkaar te steken en de technisch directeur kan in de dagen die de transferperiode nog rest beter uitkijken naar wat hij nog aan deze jonge groep kan toevoegen. Na de wedstrijd zocht de spelersgroep niet meteen de kleedkamer op, maar ging men toch enige tijd luisteren en ging men in gesprek met een twintigtal supporters. (ACR)

Cercle Brugge – STVV 0-1.

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho (67’ Decostere), Daland, Miangue, Utkus, Velkovski, Vanhoutte (67’ Van der Bruggen), Waldo (83’ Hotic), Da Silva Lopes, Deman (76’ Denkey), Millan.

Doelpunt: 6’ Hayashi.

Gele kaarten: 2’ Hayashi, 37’ Velkovski, 71’ Lavalée.

Rode kaart: 52’ Reitz.