https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

CEO Matthias Leterme over nakend seizoeneinde voor KV Kortrijk: “In elke linie zoeken we versterking”

Matthias Leterme, ceo van KV Kortrijk, wil minstens vijf extra spelers halen in het tussenseizoen.© OV2
Matthias Leterme, ceo van KV Kortrijk, wil minstens vijf extra spelers halen in het tussenseizoen.© OV2
Ilse Delmotte

De competitie was op 18 april al afgelopen voor KV Kortrijk. De Kerels besloten om door te trainen tot 13 mei en pas dan aan de vakantie te beginnen. Zo werd er al gebokst, padel gespeeld en gebasketbald. “Dat waren ideeën van onze coach Luka Elsner”, zegt ceo Matthias Leterme. “Er wordt fysiek hard gewerkt. Midden juni starten we aan de voorbereiding.”

KV Kortrijk gaf een paar jongens al vrij om zich op te laden omdat ze verplichtingen hebben met de nationale ploeg. “Dan heb ik het over Faïz Selemani en Yevgen Makarenko. Die laatste werkt toe naar het EK met Oekraïne. Gaëtan Hendrickx traint alweer met Charleroi en Adam Jakubech is teruggekeerd naar Rijsel”, zegt CEO Matthias Leterme.

Petar Golubovic en Jovan Stojanovic zien hun verbintenis eind juni aflopen in het Guldensporenstadion. “Ze trainen nog met de groep, maar hun overeenkomst zal niet verlengd worden.”

Alternatieve trainingen

De spelersgroep kreeg al een bokstraining, ging padel spelen en basketballen. Alternatieve trainingen zeg maar, om bezig te blijven. “Dat was op initiatief van onze coach Luka Elsner”, zegt Leterme. “Het zorgt voor een beetje afwisseling, een andere prikkel.”

“Het is de bedoeling om fysiek bezig te blijven. Er wordt hard gewerkt. Zo kunnen we als het ware een beetje voorsprong opbouwen als we opnieuw aan onze voorbereiding beginnen.”

“In het weekend van 23 tot 25 juli herstart de competitie. We beginnen aan onze voorbereiding op maandag 14 juni. De medische testen vinden een week eerder plaats.”

Middenveld is al versterkt

KV Kortrijk versterkte zijn middenveld al met twee spelers. Kevin Vandendriessche zette zijn krabbel in januari, Mathias Fixelles komt over van Union. Ante Palaversa is er ook volgend seizoen nog. De Kroaat wordt gehuurd van Manchester City.

De recentste transfer is die van Mathias Fixelles. De 24-jarige middenvelder tekende voor drie seizoenen. “We zijn heel tevreden”, zegt Leterme. “Mathias past perfect in het profiel dat we vooropgesteld hebben. Hij is jong, Belg, heeft veel kwaliteiten en er is ruimte voor progressie. Fixelles heeft veel goesting en deed het dit seizoen prima bij Union.”

Moeilijk in te schatten of transfermarkt trager op gang zal komen door EK

Mathias Fixelles is zeer polyvalent. “Dat hij quasi overal kan uitgespeeld worden, speelde hem wat parten in het verleden. Nu vond hij zijn draai op het middenveld, als acht en zes. Hij fungeert het best als verdedigende middenvelder. Fixelles kent Elsner van bij Union, dat gegeven vergemakkelijkt zijn integratie.”

KVK met een ander gelaat

Coach Luka Elsner zei in de media hij een KV Kortrijk wil zien met een ander gelaat en rekent op zo’n vijf tot zes transfers. “We willen inderdaad elke linie versterken: van een keeper tot een aanvaller. Er moeten jongens bijkomen die kwaliteit hebben en die over de juiste mentaliteit beschikken.”

“Het is moeilijk in te schatten of de transfermarkt trager op gang zal komen door het EK. Zoals elk jaar zullen er heel veel transfers zijn in de laatste week van augustus. Soms lukt het eerder om dossiers af te ronden.”

Zinho Gano volgend seizoen nog bij Kerels?

KVK heeft al een prima spits met Zinho Gano. Zien we hem volgend seizoen nog in het shirt van de Kerels? De spits wordt gehuurd van Racing Genk, zonder aankoopoptie. “Ik denk dat hij hier graag is en zeer tevreden is over de periode die hij hier doormaakt.”

“Misschien wil Zinho blijven. Van onze kant uit is er ook interesse. Maar Gano ligt nog een seizoen onder contract bij Racing Genk, dat is momenteel het struikelblok. We hebben nog niet met elkaar gesproken.” (Jochen Coorevits)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.