Castro, Marquet en Guri krijgen geen nieuw contract bij KVO

Francois Marquet©David Catry | VDB VDB
Francois Marquet©David Catry | VDB VDB
Redactie KW

Veel nieuws valt er nog niet te rapen qua inkomende transfers bij KV Oostende. Maar er is wel al zekerheid over acht spelers die groen-rood-geel moeten verlaten.

Vanaf maandag is de vakantie voor de spelers van KV Oostende voorbij. Dan wordt een eerste groep verwacht in het AZ Sint Jan-ziekenhuis in Brugge voor de jaarlijkse fysieke en medische testen. Dinsdag komt dan groep twee aan de beurt en woensdagochtend volgt een eerste training op de Schorre door Alexander Blessin en zijn staf.

Doelman Trautner

Volgende spelers worden woensdag verwacht op de eerste veldtraining: doelmannen Hubert, Badu, Schelfhout en Trautner, verdedigers Ndicka, D’Haese, Tanghe, Capon, Bataille, Osifo en Jakel, middenvelders D’Arpino, Patoulidis, Boonen en McGeehan en aanvallers Kvasina, Thiam, Gueye en Berte.

Doelman Tobias Trautner is de zoon van keepertrainer Eberhard Trautner en hij traint mee als testspeler. Brecht Capon en Indy Boonen hebben nog een contract tot en met 30 juni en blijven voorlopig bij de groep. Op Arthur Theate, nieuwkomer Kenny Rocha en Nick Batzner is het nog even wachten. De eerste twee speelden nog internationale matchen met respectievelijk de Belgische beloften en Kaapverdië. Batzner onderging een kleine ingreep aan de voet en krijgt nog enkele dagjes extra vakantie.

Vaarwel aan drie toppers

Jack Hendry is actief met Schotland op het EK maar er is nog geen sluitend akkoord over een definitieve overgang van deze Schotse verdediger. Drie KVO-lievelingen en absolute toppers van de vorige campagne mochten al KVO verlaten: Fashion jr. Sakala (Rangers FC), Andrew Hjulsager (AA Gent) en Kevin Vandrendriessche (KV Kortrijk).

Ook worden de contracten van Bram Castro, François Marquet en Sindrit Guri niet verlengd. Hetzelfde geldt voor de jeugdspelers Marvin Dewaele en Jorben Vanhulle die aan de slag gaan bij respectieveiijk Winkel Sport en KFC Dender. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.