https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bruggeling Thibault De Smet trekt naar Beerschot

Thibault De Smet (rechts) is straks aan de slag bij Beerschot.© BELGA
Thibault De Smet (rechts) is straks aan de slag bij Beerschot.© BELGA
Redactie KW

De 23-jarige verdediger Thibault De Smet wordt door Beerschot geleend bij de Franse eersteklasser Stade Reims. De Antwerpse club bedong ook een aankoopoptie.

Thibault De Smet begon net als zijn jongere broer Mathieu dicht bij huis bij Maldegem te voetballen. Beiden zetten nadien de stap naar de jeugdopleiding van Club Brugge. Daarna volgde voor beiden KAA Gent. Bij de Buffalo’s maakte Thibault als een voormalig belofte-international zijn profdebuut.

Toptransfer

Na een passage bij STVV kwam de flankverdediger in de zomer van 2020 bij het Franse Reims terecht. Een toptransfer, maar hij kon zich daar niet echt doorzetten. Hij speelde er acht wedstrijden in de Ligue 1. Nu trekt De Smet voor minstens een seizoen naar Beerschot.

“Thibault is een linksback met een grote motor en een goede linkervoet, die de volledige flank kan belopen. Hij brengt Beerschot kwaliteit en ervaring bij”, aldus technisch manager Sander Van Praet op clubwebsite van Beerschot. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten