Boya (Zulte Waregem) riskeert twee speeldagen effectieve schorsing na schaartackle

© (Foto BELGA)

Zulte Waregem dreigt een tijdje zonder Frank Boya voort te moeten. Het Bondsparket wil de middenvelder drie speeldagen (waarvan twee effectief) schorsen na zijn rode kaart in en tegen Seraing (5-1), zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag bekend.

Een kwartier voor affluiten moest Frank Boya afdruipen bij Zulte Waregem na een stevige schaartackle langs achter bij Seraing-spits Mikautadze. Scheidsrechter Smet aarzelde niet en toonde Boya meteen de rode kaart.

Het Bondsparket tilt zwaar aan de “uitermate gevaarlijke vliegende tackle”. “De benen van de tegenstrever worden volledig omkneld. Deze brutaliteit kon ernstige gevolgen hebben voor de tegenstrever”, luidt het in de bondsactie. Toch stelt de bondsprocureur, die ook 1.500 euro boete vordert, zich enigszins clement op. “Want het gaat om een niet-intentionele schaarbeweging.”

Als Zulte Waregem zich neerlegt bij het schikkingsvoorstel is Boya geschorst voor de competitiematch tegen Antwerp (16 oktober) en KV Mechelen (23 oktober). Bij verzet oordeelt de Disciplinaire Raad dinsdag over de strafmaat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.