Boris Popovic en Edgaras Utkus definitief naar Cercle Brugge

Boris Popovic. © (Foto ACR)
Redactie KW

Boris Popovic en Edgaras Utkus verlaten AS Monaco en komen definitief de rangen van Cercle Brugge versterken. Popovic ondertekende een contract voor een seizoen met een jaar optie. Utkus heeft een verbintenis voor twee jaar op zak met een jaar optie.

Beiden maakten de voorbereiding met groen-zwart mee en worden dus niet geleend bij AS Monaco, maar definitief overgenomen. Boris Popovic is een Serviche international U21, een 21-jarige rechtsvoetige centrale verdediger (1m89) van bij AS Monaco die er onder contract lag tot juni 2022. Eerder voetbalde hij bij het Franse Tours FC. Hij is tevens bij onze zuiderburen geboren. Zijn ouders emigreerden naar Frankrijk om na de Joegoslavische oorlog een beter bestaan op te bouwen. Popovic beschikt over de dubbele nationaliteit. Hij werd in het Servisch opgevoed en koos dus ook om voor dat voetballand uit te komen.

Edgaras Utkus (1m90) is een international van Litouwen. Hij is 21 jaar en een rechtsvoetige centrale middenvelder, maar kan ook als centrale verdediger uit de voeten. Hij maakte in november vorig jaar zijn debuut voor de A-ploeg van Litouwen in een vriendschappelijk duel tegen Faeröer (2-1 winst). Enkele dagen later stond Utkus in de Litouwse basiself voor het UEFA Nations League duel tegen Wit-Rusland (2-0 verlies). Utkus kwam sinds 2018 voor AS Monaco uit.

Edgaras Utkus.
Edgaras Utkus. © (Foto ACR)

Eind vorig seizoen trok de technische staf van Cercle, onder leiding van coach Yves Vanderhaeghe en technisch directeur Carlos Aviña, naar Monaco om er onder meer training te geven aan de talentvolle jongeren van AS Monaco. Met Popovic en Utkus kregen er twee spelers de kans om de groen-zwarte voorbereiding op het nieuwe seizoen met de A-kern van Cercle te starten. Het duo heeft de technische staf tijdens de voorbije zes weken nu overtuigd en maakt hoogstwaarschijnlijk komend weekend hun debuut in de Jupiler Pro League. Cercle speelt op zaterdag 24 juli om 18.30 uur op het Kiel van Beerschot.

Popovic en Utkus zijn nieuwkomer vijf en zes bij Cercle dat eerder ook al de Braziliaan David Sousa aantrok, de Spanjaard Waldo Rubio en de twee centrale verdedigers, de Noor Jesper Daland en de Belg Senna Miangue. Groen-zwart zet ondertussen de zoektocht verder naar een bijkomende spits. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten