Bordspel Monopoly Club Brugge met 22 iconische spelers gelanceerd

Club Brugge-icoon Raoul Lambert mocht het eerste exemplaar van het nieuwe Monopoly-spel in ontvangst nemen. © Davy Coghe
Piet De Ville

In de City Shop van Club Brugge in de Steenstraat werd vrijdagvoormiddag het nieuwe bordspel Club Brugge Monopoly voorgesteld. Raoul Lambert mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij is een van de 22 iconische spelers die figureren in het bordspel. Meer zelfs, hij is ook de hoogst gewaardeerde speler in het spel.

Deze officiële Monopoly-uitgave, uitgebracht door Groep 24 onder licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept, namelijk kopen en verkopen, maar dan wel met een blauwzwart jasje. Net als bij Club Brugge zelf spelen de supporters ook in deze Monopoly-editie een belangrijke rol. Ze konden dan ook de invulling van het spel mee bepalen.

5.000 spelerslijstjes

Fans konden stemmen op hun favoriet uit een longlist van 75 spelers. De 11 spelers met het meeste aantal stemmen kregen een plaatsje op het bord. In totaal kwamen er meer dan 5.000 lijstjes binnen met favorieten van supporters. Daar kwamen deze publiekslievelingen uit: Clinton Mata, Francois Sterchele, Franky Van der Elst, Gert Verheyen, Hans Vanaken, Jan Ceulemans, Philippe Clement, Raoul Lambert, Ruud Vormer, Simon Mignolet en Timmy Simons. Daarnaast werden er elf spelers gekozen door een vakjury – met onder meer sporthistorici en ‘clubwatchers’. Zij kozen voor Fons Bastijns, Vital Borkelmans, Charles Cambier, Julien Cools, Hector Goetinck, Birger Jensen, Jean-Pierre Papin, Mario Stanic, Johny Thio, Dany Verlinden en Brandon Mechele.

Naast deze 22 iconische spelers kregen ook de verschillende thuisbasissen van Club doorheen een plaatsje.

De Klokke en Rattenplein

Naast het Jan Breydelstadion kregen ook De Klokke, dat bespeeld werd tot 1974 en het Rattenplein, gebruikt tot 1912, een plaats op het bord. Voor het nieuwe nog te bouwen Club stadion was het dus nog iets te vroeg maar het Belfius Base Camp in Westkapelle werd wel al opgenomen. Zo geeft het spel dus een mooi stukje geschiedenis van Club, dat deze maand het 130-jarig bestaan mocht vieren.

Het bordspel is te verkrijgen in de Club Shop nabij het Jan Breydelstadion, in de Club Brugge City Shop (Steenstraat 50, Brugge), bij Standaard boekhandel, speelgoedketen FUN en online via https://www.clubshop.be/monopoly-club-brugge-1891.html

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.