Boete voor Zulte Waregem en Kortrijk na wangedrag van fans

Supporters maakten het bont tijdens de derby. © BELGA
Redactie KW

Zowel Zulte Waregem (1.500 euro) als KV Kortrijk (3.000 euro) hebben dinsdagavond een boete ontvangen van het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), omdat supporters de regels aan hun laars lapten in de derby aan de Gaverbeek.

Het altijd beladen burenduel tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk stond ook op 25 september (2-2) bol van de incidenten. In de thuistribunes werden rookpotten en Bengaals vuur ontstoken, waarvan er eentje op het veld belandde. In de tweede helft gooiden Waregemse fans met bekertjes drank, waarvan enkele op het veld terechtkwamen. De incidenten hadden geen impact op het verloop van de wedstrijd. Zulte Waregem betreurde de feiten.

Vuurpijl

Ook de bezoekers van KV Kortrijk maakten het in diezelfde wedstrijd te bont. Op het uur werd een vuurpijl op het veld gegooid en was er zo schade berokkend aan de LED-boarding, nadat eerder al Bengaals vuur was aangestoken en bierbekertjes in de neutrale zone waren beland. Ook tijdens het vieren van de 0-2 van Ocansey werd een aantal bekers op het veld geworpen. De match moest even gestaakt worden. KVK liet verstek gaan voor de disciplinaire zitting.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.