Boete van 4.000 euro voor Club Brugge

© (Foto BELGA)

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 4.000 euro opgelegd aan Club Brugge, nadat fans van blauw-zwart bierbekertjes en drankflesjes op het veld hadden gegooid tegen OHL.

In de thuiswedstrijd tegen OH Leuven van 24 september (1-1) gooiden Brugse supporters uit frustratie eerst een tiental bekertjes – waarvan enkele nog gevuld waren – richting de assistent-scheidsrechter. Dat gebeurde een eerste keer in de 52e minuut, nadat scheidsrechter Vergoote het appel voor een strafschop had weggewuifd. In de 59e minuut werden twee volle flessen op het veld gegooid vanuit een andere tribune.

De feiten worden door Club Brugge niet betwist, maar de landskampioen wees er wel op dat de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen werden en de daders ook opgespoord worden. Toch willigde het Disciplinair Comité het verzoek om een milde straf op te leggen niet in. Blauw-zwart moet een boete van 4.000 euro betalen. Dat bedrag benadert de maximumboete van 5.000 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.