Billijk gelijkspel tussen KV Kortrijk en Standard

© BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft geen wraak kunnen nemen op ex-coach Luka Elsner. De Kerels kwamen via Moreno op voorsprong, Bokadi tekende voor de gelijkmaker. Belhocine mag tevreden terugblikken op zijn eerste drie wedstrijden als nieuwbakken T1.

Het duel tussen Standard en KV Kortrijk was een weerzien met de ex-coach. Luka Elsner verliet de Kerels en koos voor een avontuur bij de Rouches. “We zullen er 100% voor gaan om te laten weten dat hij ons in de steek heeft gelaten”, zei Pape Gueye in de aanloop naar de wedstrijd.

Bij Standard voerde Elsner twee wissels door, Rafia en Al-Dakhil zaten op de bank, Cimirot en Sissako stonden aan de aftrap. Karim Belhocine wijzigde maar op één plaats: Fixelles speelde, Palaversa was geschorst.

Beide clubs kennen elkaar natuurlijk door en door, mede door de recente trainerswissels. Dat resulteerde niet meteen in een spektakel. We kregen veel duels op het middenveld te zien. Kadri moest zelfs nog voor het kwartier de strijd staken door een blessure. Ocansey kwam in de weide. Het was bijzonder lang wachten op een eerste doelrijpe kans. Na een halfuur haalde Dussenne een schot van Gueye van de lijn na een prima aanval van de bezoekers. KV Kortrijk was de betere ploeg, al kwam Standard gaandeweg beter in de match. Net voor de rust waren de Rouches drie keer gevaarlijk. Klauss mikte naast, Siquet zag zijn vrije trap gered worden door Ilic én de Serviër deed er nog een snoekduik bovenop met een knappe save op de poging van Nkounkou. Wat een keeper toch.

Ook Ocansey valt uit

KV Kortrijk zag in de eerste helft al Kadri uitvallen met een kwetsuur, zijn vervanger Ocansey onderging hetzelfde lot. Ook hij moest naar de kant, Mbayo maakte zijn opwachting. Heel kort na dat voorval was daar de 0-1 van de Kerels. Een hoge voorzet van Fixelles belandde op het hoofd van Gueye, Bodart zat er even tussen, maar Moreno kon toch scoren. Na een interventie van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd.

Elsner gooide Muleka, Donnum en Bokadi in de strijd om het tij te keren. Veel bracht het niet op. Carcela moest dan de meubelen gaan redden. Ondertussen begon Ilic tijd te rekken en hij kreeg daarvoor een gele kaart. En dan speelde Carcela dan toch zijn rol. Hij legde proper af voor Bokadi en die plaatste de 1-1 voorbij Ilic.

In de slotfase zette Standard nog alles op alles en Klauss kwam een schoenmaat te kort om de winning goal binnen te tikken. Diezelfde Klauss mikte even later zijn kopbal voorlangs. KV Kortrijk hield stand. Zo slaagden de Rouches er al zes keer niet in om te winnen in een competitiewedstrijd.

Luka Elsner beleefde nog niet al te veel plezier aan zijn overstap naar Standard. Hij moet het doen met een magere 3 op 9, Karim Belhocine mag tevreden terugblikken op zijn eerste drie matchen. Hij boekte een 4 op 9, maar met verplaatsingen naar Standard en Club Brugge is dat geen schande.

(Jochen Coorevits)

DOELPUNTEN: 52′ Moreno 0-1, 82′ Bokadi 1-1

GELE KAARTEN: 38′ D’Haene, 43′ Fixelles, 45+1′ Moreno, 69′ Donnum, 72′ Ilic, 77′ Klauss, 90+3′ Rougeaux

STANDARD: Bodart, Siquet, Sissako, Dussenne, Nkounkou, Cimirot (69′ Bokadi), Raskin, Bastien (76′ Carcela), Dragus (59′ Muleka), Klauss, Tapsoba (69′ Donnum)

KV KORTRIJK: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Radovanovic, D’Haene, Moreno (90′ Rougeaux), Vandendriessche, Fixelles, Kadri (13′ Ocansey, 51′ Mbayo), Selemani, Gueye (90′ Badamosi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.