Belabberd Essevee verliest met 0-2 van Sint-Truiden

STVV's Facundo Colidio en Essevee's Damien Marcq.©KURT DESPLENTER BELGA

Na de stunt op Antwerp, duwde Sint-Truiden de mannen van Dury weer met beide voetjes op de grond. De Limburgse rode lantaarn kwam met 0-2 winnen aan de Gaverbeek. Essevee speelt thuis nauwelijks nog iets klaar en moet volgende week tegen Cercle Brugge weer vertrouwen proberen te tanken.

Zulte Waregem moest de defensie grondig herschikken. Bianda en Pletinckx kwamen in de plaats van de geschorste De Bock en de geblesseerde Deschacht. Bij de bezoekers kwam Konaté de geschorste Asamoah vervangen.

De thuisploeg leek na 3 minuten al op rozen te zitten: een goed jagende Vossen dwong doelman Schmidt in de fout en strafte de blunder ongenadig af, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens handspel. Halfweg de eerste helft claimde Bruno een strafschop na een bedenkelijke tackle van Caufriez, maar na consultatie van de beelden ging ref De Cremer niet op dat verzoek in. Een ziedende Dury kreeg geel voor protest over die fase.

Twee opdoffers

Het duurde tot het halfuur voor we wat concrete dreiging kregen. Vossen belaagde tot twee keer toe de kooi van Schmidt, terwijl Nazon aan de overzijde balverlies van Marcq vergat af te straffen. STVV kwam naar het einde van de eerste helft toe meer in de wedstrijd, Suzuki zag zich een doelrijpe kans door de neus geboord door een goeie tackle van Seck.

Bij de start van de tweede helft verving Dury de tegenvallende Kainourgios door Srarfi. De thuisploeg hoopte daarmee op meer aanvallend geweld, maar de goal viel aan de overkant: Caufriez bediende Suzuki, die Bostyn kansloos liet, 0-1. Toen Bianda even later met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, leek het over en sluiten voor Essevee.

Ondanks de man-mindersituatie, nam Zulte Waregem in het laatste kwartier toch de teugels in handen. Sint-Truiden loerde op de counter: Bostyn dook gepast in de voeten van Cacace en pakte ook een knal van Garcia. Teixeira knikte een hoekschop over. Essevee creëerde amper iets en kreeg in de toegevoegde tijd nog het deksel op de neus door een treffer van Caufriez. Een bittere pil voor de Boeren, die volgende week tegen Cercle best nog eens thuis winnen om niet met zure oprispingen de korte winterstop in te gaan.

(BVC)

Zulte Waregem : Bostyn, Humphreys, Bianda, Pletinckx (83’ Armenakas), Opare (83’ Sissako), Marcq, Seck, Govea, Kainourgios (46’ Srarfi), Vossen en Bruno.

Sint-Truiden : Schmidt, Sankhon (28’ Garcia), Buatu, Teixeira, Caufriez, Cacace, Colidio, Konaté, De Ridder, Nazon en Suzuki (78’ Filippov).

Doelpunt : 56’ Suzuki 0-1, 92’ Caufriez 0+2.

Geel : 11’ Kainourgios, 13’ Sankhon, 48’ en 61’ Bianda, 63’ De Ridder, 84’ Vossen.

Rood : 61’ Bianda.