Bas Dost (Club Brugge): “In normale omstandigheden nu al kampioen”

Bas Dost (centraal) maakte de 4-2.© BELGA/BRUNO FAHY
Bas Dost (centraal) maakte de 4-2.© BELGA/BRUNO FAHY
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge eindigde de reguliere competitie met een zwaarbevochten zege tegen Moeskroen. Door die nederlaag en de zege van Waasland-Beveren degraderen de Henegouwers naar 1B. De tegengoals in het slot hakten er serieus in en de coach van Moeskroen was te ontgoocheld om de persconferentie bij te wonen.

Philippe Clement was er wel bij en die was niet tevreden met het spelbeeld in de eerste helft: “We vonden weinig ruimte. Moeskroen is een heel moeilijk blok om open te breken. Dat is geen excuus want we toonden te weinig kwaliteit aan de bal.”

“Aan de rust heb ik dan de puntjes op de i gezet en ik zag een goede reactie in de tweede helft. Er kwam meer ruimte omdat de tegenstander na verloop van tijd wat moe werd. Dat heb ik zelf genoeg meegemaakt in de Sollied-periode. Beuken en beuken om dan op het einde wedstrijden open te breken.”

Geschorste Mata

Maandagavond volgt de kalender van de zes play-offwedstrijden . Club Brugge heeft nu een tweetal weken geen wedstrijd op de planning. “We wachten eerst even de loting af en dan gaan we kijken wanneer we een rustpunt inlassen in die twee weken. We hebben de voorbije weken heel hard gewerkt op het fysieke aspect met de hele groep. We moeten pieken in die drie weken want zo kort is het.”

Wie er alvast niet zal bij zijn is Clinton Mata. Hij kreeg zondag zijn vijfde gele kaart. “Vervelend”, aldus Clement. “Ik heb de beelden gezien, het was nooit een gele kaart. Al heb ik ook begrip voor de scheidsrechters want dat zijn beslissingen die in een fractie van een seconde moeten gebeuren.”

Normaal al kampioen

Bas Dost scoorde in het absolute slot de 4-2. De Nederlander was zichtbaar tevreden met zijn doelpunt. “Tijdens de eerste helft scoor ik een goal. Ik was er heilig van overtuigd dat het een goal was want zowel De Ketelaere als ikzelf stond geen buitenspel. Blijkbaar wordt er dan buitenspel gezien in de voorgaande fase. Dat is enorm frustrerend. Je hebt een goalmoment en dan wordt die goal afgekeurd.”

“In de tweede helft was ik wat onzichtbaar en dan raak je gefrustreerd. Dan weet je dat die ene kans er komt en dan moet je er staan. Ik genoot wel van de afwerking.”

Paar mindere wedstrijden

Ook voor Dost is het gegeven van de play-offs moeilijk om te vatten. “De punten worden gehalveerd, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Normaal gesproken ben je nu kampioen en dan nog overtuigend ook.”

“De laatste weken haalden we niet het niveau van voordien. Het hele coronagebeuren was extreem hectisch. Dan is het volledig logisch dat je daarna een paar mindere wedstrijden speelt. De periode ervoor waren we fantastisch, dat niveau kunnen we terug halen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.