Analist Eric Van Meir blikt vooruit op Zulte Waregem-Beerschot: “Levensbelangrijke wedstrijd voor Essevee”

Eric Van Meir vreest dat Essevee niet meteen uit de kelder van het klassement zal kruipen. (Belga) © JONAS ROOSENS BELGA
Redactie KW

Op het programma zondag: een wedstrijd tussen de laatste en de derde laatste in de stand. Zulte Waregem ontvangt in eigen stadion Beerschot voor een duel dat een echte kelderkraker zal worden. Eric Van Meir, analist en oud-voetballer, laat zijn licht schijnen over de match.

Na een nieuwe thuisnederlaag tegen Gent ontvangt Essevee zondag hekkensluiter Beerschot. De boog zal bij beide ploegen erg gespannen staan. “Deze wedstrijd is volgens mij belangrijker voor Zulte Waregem dan voor Beerschot”, denkt Van Meir. “Essevee moet dringend winnen, want hun supporters beginnen te morren. Het blijft vreemd dat de ploeg van Torrente met meer vertrouwen naar de Gaverbeek zal afzakken, terwijl zijn ploeg de laatste plaats bezet. Natuurlijk hebben ze terecht veel vertrouwen, want ze hebben recent een mooie reeks neergezet.”

Ervaren mannen

Als we puur naar namen kijken, dan is de kern van Zulte Waregem er één die moet meedoen in de top acht. Mannen als Vossen, De Bock, Hubert en Gano kennen de Belgische competitie door en door. Toch staat de ploeg van Dury met al die grote namen op een zestiende plaats. “De kern van Zulte Waregem bevat veel meer kwaliteit dan die van Beerschot”, weet Van Meir. “Mannen als Hubert en Vossen moeten een ploeg die het niet goed doet op sleeptouw nemen. Het zal wel een reden hebben waarom Essevee zo laag staat, maar die spelers moeten nu rechtstaan en tonen dat ze het tij kunnen keren.”

Er hangt een degradatiespook over de Elindus Arena

Het probleem dat zich al een seizoen lang afspeelt bij Zulte Waregem is de verdediging. Met 35 tegentreffers zijn ze de beste van de klas als we er dan toch iets positief moeten over zeggen. Hierdoor hangt het degradatiespook wel over de Elindus Arena en dat zal niet snel verdwijnen als we vooruitblikken naar december. “Er zullen geen mogelijkheden zijn aan de Gaverbeek om wat te veranderen aan hun verdediging, want anders was dit al lang gebeurd”, vertelt de oud-verdediger. “Nu dat De Bock geschorst is, zal Dury moeten opteren voor een andere verdediging. Misschien kan hij eens met drie achterin spelen en met Dompé op de wingback. Deze match moeten ze winnend afsluiten, want in december spelen ze tegen alle toppers van onze competitie.”

Goed Beerschot

Met de aanstelling van de onbekende Torrente lijkt Beerschot goed op weg te zijn om te ontsnappen uit de degradatiezone. De Argentijn toonde zich in de thuiswedstrijd tegen Genk wel van zijn meest competitieve kant. “Torrente kan je vergelijken met Peter Maes, hun vorige coach”, ziet Eric Van Meir. “Ze staan allebei voor discipline en agressiviteit. Ik snap niet goed waarom het voor Maes niet lukte bij Beerschot als je ziet wat Torrente nu doet. Dat hij zondag geschorst is, kan een voordeel zijn voor Zulte Waregem. Al moet de ploeg van Dury ook opletten van Caicedo, die een uitstekende wedstrijd speelde tegen Genk.” (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.