Alweer gelijkspel voor KV Kortrijk tegen Beerschot

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Beerschot is er niet in geslaagd om voor een tweede keer op rij te winnen. De Ratten kwamen in het Guldensporenstadion op voorsprong via Holzhauser, Selemani maakte de gelijkmaker. Het was een onderhoudende partij, die eigenlijk meer goals verdiende.

Kortrijk-Beerschot, dan denken we spontaan aan de wedstrijd van vorig seizoen. Die partij eindigde op 5-5, een ware doelpuntenkermis. De kans dat dit opnieuw zo zou zijn, was klein.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat Beerschot een erg moeizaam seizoen afwerkt. De Kielse Ratten wonnen pas vorige week voor het eerst, tegen promovendus Seraing dan nog, dat zegt veel. Coach Javier Torrente moest alleen de geblesseerde Jan Van den Bergh missen, zijn vervanger was Thibault De Smet. Ook Karim Belhocine zag niet echt redenen om veel wissels door te voeren. Hij recupereerde Palaversa die terugkeerde uit schorsing, Fixelles zat op de bank. D’Haene was niet fit geraakt, Rougeaux nam plaats in de verdediging.

Al na twee minuten zagen we het eerste kansje. Shankland probeerde het acrobatisch, de spits raakte vooral het gezicht van Radovanovic. Gelukkig voor de Kerels is de centrale verdediger een blok graniet, hij kon verder. KV Kortrijk stak de neus aan het venster nadat De Smet stond te slapen. Sainsbury kopte listig richting doel, Vanhamel zag het leer net boven zijn doel vliegen. Dan was het tijd voor de Selemani-show. De flankspeler pakte uit met een spectaculaire retro en even later knalde hij een vrijschop van zéér ver prima richting doel. Vanhamel bracht twee keer redding.

Beerschot was niet onder de indruk. De bezoekers konden gevaarlijk zijn via Shankland. Zijn poging zweefde Ilic met een snoekduik uit zijn doelvlak. We gingen rusten zonder doelpunten, vermakelijk was het wel.

Discutabele strafschop

Tijdens de pauze greep Torrente in, De Smet bleef in de kleedkamer gezien zijn gele kaart. Middenvelder Coulibaly kwam tussen de krijtlijnen. Dom moest depanneren op de linksachter, tegen zijn voet.

Beerschot kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong. Shankland lag plots geveld in de zestien na een onschuldig duel met Gueye. Oké, de spits van KV Kortrijk maakte zich wat breed, maar toch was de strafschop zeer twijfelachtig. Vreemd ook dat de debuterende scheidsrechter Arthur Dehil na het bekijken van de beelden besloot om een penalty te fluiten. Holzhauser zette de zestienmeter feilloos om: 0-1.

Aan de overkant wilde KV Kortrijk ook een strafschop. Moreno ging neer na een lichte aai van Dom. Het was veel te weinig, dus de ref wuifde het protest weg. De thuisploeg bleef komen. Selemani kon knallen, Dewaele zag zijn schot afgeblokt worden.

Vijf minuten voor affluiten lag de wedstrijd bijna in een beslissende plooi. Noubissi knalde tegen de lat. Een paar tellen later was de Kameroener egoïstisch, hij vergat Holzhauser te bedienen.

En dan gebeurde het toch nog: de 1-1. Gueye schoot heel wild richting doel. De Beerschot-verdediging was verrast, Selemani niet. De topschutter van de Kerels controleerde rustig en legde de bal in het mandje. Alioui en Vandendriessche probeerden nog iets meer uit de brand te slepen, maar dat lukte niet. Donderdag wacht al een nieuwe opdracht, vriendschappelijk tegen AA Gent. (JC)

DOELPUNTEN: 56′ Holzhauser (pen.) 0-1, 89′ Selemani 1-1

GELE KAARTEN: 4′ Shankland, 23′ De Smet, 49′ Halaimia, 55′ Gueye, 58′ Vaca, 66′ Bourdin

KV KORTRIJK: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Radovanovic, Rougeaux, Moreno (68′ Alioui), Palaversa, Vandendriessche, Kadri (79′ Mbayo), Selemani, Gueye

BEERSCHOT: Vanhamel, Hamlaimia, Radic (90+2′ Konstantopoulos), Bourdin, De Smet (46′ Coulibaly, 72′ Suzuki), Dom, Holzhauser (90+1′ Sanyang), Pietermaat, Caicedo, Vaca, Shankland (62′ Noubissi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.