https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alleen maar lachende gezichten na Slag om Vlaanderen

De matchwinnaar maandag was echter Bas Dost.© Belga
De matchwinnaar maandag was echter Bas Dost.© Belga
Redactie KW

In een wedstrijd met twee gezichten was Club Brugge voor de rust helemaal nergens. Een driedubbele wissel, met onder meer de inbreng De Ketelaere, deed de wedstrijd helemaal kantelen. De jonge Bruggeling gaf de assist op de openingsgoal en scoorde vervolgens zelf.

“De eerste helft brachten we niet echt heel fijn voetbal,” was Clement nog mild voor de prestatie voor de rust. “De tweede helft hebben we meer de juiste ruimtes benut. Aan de rust hebben we beelden laten zien van wat beter kon en welke ruimtes we konden benutten. Achteraf gezien kan ik stellen dat het goede wissels zijn geweest. De drie jongens die invielen, gaven iets extra. Dat is de sterkte van deze kern. Zo was De Ketelaere top, hoewel hij vrijdag op Charleroi niet goed inviel.”

“Ik miste nog wat kracht tegen Charleroi,” gaf De Ketelaere aan. “Ik had toen pas twee keer kunnen trainen na twee weken uit te zijn. Nu is de kracht wat teruggekomen. Ik voel dat het vooruit gaat, ook op training. In de tweede helft moest ik wel even naar adem happen.”

De matchwinnaar was echter Bas Dost. Hij miste de afgelopen drie wedstrijden door een hamstringblessure. “Kijk naar mijn glimlach,” kwam Dost met een kamerbrede glimlach de perszaal binnen. “Ik heb er alles aan gedaan om snel terug te komen. De partij op Charleroi was niet realistisch en ik was een beetje gefrustreerd. Ik had niet verwacht om Gent te halen maar de medische staf heeft uitstekend werk verricht. Ze hebben op me ingesproken dat ik volle bak kon gaan, ook al had ik wel een pijntje. Ik ben hen heel dankbaar.”

Hij was even dankbaar voor de assist van De Ketelaere op de openingsgoal. “Ik ben tevreden met de aanvoer. Charles is een heel talentvolle speler, er wacht hem een mooie toekomst. Zijn assist was mooi maar mijn doelpunt was nog mooier.” U merkt het, de sfeer zat goed.

Zondag Antwerp

Toch kon de partij ook anders verlopen hebben, Gent miste wat kansen en ook de arbitrage was alweer niet onbesproken. Gent eiste twee keer een strafschop. “Ik zag de betwiste fases ondertussen,” aldus Clement. “Bij de eerste fase wordt er eerst een fout gemaakt op Mignolet. Bij de tweede fase met Denswil kan er wel gefloten worden. De VAR speelde nu eens in ons voordeel maar als ik de rekensom maak, gaan er nog heel mooie tijden aankomen voor ons,” was Clement duidelijk over de vele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen de laatste weken.

Zondag wacht opnieuw een topper. Club Brugge ontvangt dichtste achtervolger Antwerp, maar eerst mogen de spelers genieten van twee vrije dagen.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten