Alexander Blessin (KVO) ziet toekomst positief na gewonnen bekerduel: “Mechelen wordt een big game”

KVO-coach Alexander Blessin: “Ik wou na de mindere weken vooral een reactie zien.” © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

De overwinning in de Croky Cup mag niet te lang blijven hangen. 8-1 tegen Onhaye is leuk en spectaculair, maar ook niet meer dan dat. Vrijdagavond wacht een pittige clash tegen Mechelen, toch dé ploeg in vorm.

online

Het zat trainer Alexander Blessin toch niet helemaal lekker, die tegengoal van Royal Cercle Sportif Onhaye in de beker. “Daar ben ik boos om, ja. We moeten in die situatie de focus op het verdedigen leggen, maar dat gebeurde niet. Meteen daarna was iedereen ‘online’ en zag ik een mooie reactie: snelheid, keurige balcontacten, diepe loopacties en goeie passing. En ja, ik ben blij voor Marko Kvasina dat hij drie keer scoort, goed voor het vertrouwen. Iedereen kreeg speeltijd, dus ja: algemeen bekeken een prima bekeravond.”

Knokken voor plekje

Voor Blessin was de eindscore op zich niet het allerbelangrijkste. “Ik wou na de mindere weken vooral een reactie zien. Kijk, ik haalde de voorbije wedstrijden Kenny Rocha naar de kant omdat hij wat minder presteerde. Heb je zijn reactie tegen Onhaye gezien? I love it. Ook Vincent Koziello vond ik heel goed, hij wordt alsmaar beter en beter. In de competitie speelde hij hier en daar zo’n 10 minuten. In de beker was het belangrijk dat hij eens een match kon volmaken. Hij zet grote stappen en staat dichter bij een plek in de basiself. Cameron McGeehan kan volgende week met de groep aansluiten, ook Evan Patoulidis reageerde goed in de beker. Kortom: het wordt knokken voor een plekje in het team. Er werd me eens de vraag gesteld waarom ik altijd met dezelfde middenvelders speel. Wel, ik was not happy met sommige prestaties.”

Tegen Cercle Brugge kwam KVO nog goed weg. Ondanks een matige partij wisten ze een 0-1-achterstand om te buigen in een 2-1-zege. Tegen Kortrijk liep het slecht af en bleef het, ondanks verwoede pogingen, 1-0. Waarom zetten de spelers niet meteen de gashendel open? “Een goeie vraag, ik heb de indruk dat de jongens het zelf ook niet goed weten. Kijk, Cercle wou ons echt pijn doen en won veel duels. Tegen Kortrijk was het al ietsje beter. Mocht de wedstrijd tien minuten langer duren, dan maken we die gelijkmaker wel. Het geluk dat we in de voorafgaande wedstrijden hadden, kregen we tegen Kortrijk niét. Die kopbal van Kvasina in de slotfase: op een goeie dag zit die bal er gewoon in.”

Fitheid

“Er zijn, zoals gezegd, enkele jongens op de terugweg en we gaan wat veranderen. We moeten het signaal geven dat er op het veld méér moet gebeuren… of je speelt niet. Simpel. Aan een gebrek aan fitheid ligt het absoluut niet, trouwens, want je ziet dat we die 90 minuten gewoon kunnen volmaken. Oké, we moeten Kortrijk een plaats geven. Mechelen wordt een big game. Ze hebben eerder deze week in de beker niet voor niks gewonnen tegen competitieleider Union”, besluit trainer Alexander Blessin.

(Timmy Van Assche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.